Maxim a prins iar un meci bun

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 31 martie 2014

528 alex maximDupă golul marcat în meciul cu Hamburg, 1-0, Alexandru Maxim este contributor direct la 17 din cele 40 de goluri ale lui Stuttgart din acest an, fiind implicat în 42,5% din golurile echipei. Într-un top al contribuţiei la echipă, dacă este să facem unul, Maxim este pe primul loc în Bundesliga.

„Schimbarea lui Boka cu Maxim a fost cea mai bună mutare pe care a făcut-o Huub Stevens în meciul cu Hamburg şi a schimbat soarta partidei”, a scris Bild, după ce acesta a marcat golul şvabilor în meciul cu Hamburg. Unul de altfel extrem de important în economia sezonului la Stuttgart, care a urcat de pe 16, locul ce asigură prezenţa la barajul de rămânere în Bundesliga, pe 15, cu un punct peste Hamburg, mai având opt etape de jucat. Important, a rupt seria de 10 meciuri consecutive fără victorie, și asta înaintea duelului echilibrat cu Nurnberg, de pe locul 14. Evoluţia sa a fost apreciată de Bild, care l-a notat cu 2, considerându-l cel mai bun jucător al lui Stuttgart din acest meci.

Huub Stevens se poate baza pe jucătorul român care a primit 22 de mingi în meciul cu Hamburg, din care a pasat precis nu mai puțin de 19, un procentaj de 86%. Până acum, Maxim a marcat șase goluri şi are la activ 11 pase decisive, contribuind la 17 goluri din cele 40 ale echipei din acest sezon. A fost, practic, responsabil pentru 42,5% din golurile marcate de Stuttgart în Bundesliga. Un procentaj pe care niciun jucător din campionatul german nu l-a egalat în acest sezon.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!