Mazăre, eliberat din arestul preventiv

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 26 iunie 2015

Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, va fi eliberat din arestul preventiv și va fi cercetat în continuare sub control judiciar. Decizia a fost luată miercuri, după ce judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție au admis contestația fostului social-democrat împotriva arestării preventive, transmit televiziunile de știri.

Procurorii DNA îl acuză pe Radu Mazăre că a luat mită noua milioane de euro în perioada în care a fost edil al Constanței, pentru a ajuta mai multe firme să câștige contracte cu primăria și să obțină autorizații. Radu Mazăre și-a dat demisia, în urmă cu aproape o lună, din funcția de primar al Constanței, iar la câteva zile a demisionat și din PSD.

Potrivit DNA, în perioada 2006 – 2009, Radu Maăare, beneficiind de ajutorul omului de afaceri Sorin Strutinsky, a solicitat și primit circa 2 milioane de euro de la reprezentanții a două societăți comerciale, în scopul facilitării emiterii documentațiilor de urbanism necesare dezvoltării unor proiecte imobiliare de tip mall, pe care aceste firme intenționau să le deschidă în Constanța.

„Sumele de bani au fost transferate sub forma unor contracte de publicitate fictive încheiate de reprezentanții societății respective cu o firmă controlată de Mazăre atât direct, cât și prin intermediul celuilalt inculpat. În perioada 2008 – 2014, Mazăre, cu ajutorul lui Strutinsky, a primit de la o societate comercială peste 7 milioane de euro pentru că a asigurat acesteia câștigarea unei licitații organizate de Primăria Constanța pentru delegarea gestiunii serviciului de salubrizare a orașului.

În același timp, între firma respectivă și instituția publică condusă de Mazăre a fost încheiat un contract având ca obiect delegarea serviciului de salubrizare pentru o perioadă de 25 de ani, cu un cost total estimat de 1.194.056.850 lei – circa 335 milioane de euro”, precizează DNA.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!