Meci de șoc în Cupa României la handbal feminin!

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 21 noiembrie 2014

559 tragere sorti handbalFederaţia Română de Handbal vrea să transforme Cupa României într-o competiţie extrem de optimizată, după ce, în ultimii ani, a fost neglijată, ba a părut chiar abandonată în câteva ediţii. Așa că formatul competiției s-a schimbat: nu se mai joacă toate meciurile într-o săptămână, ci încheie cu un Final 4, aşa cum se întâmplă în general în toate ţările, dar şi în cupele europene.

Conducerea FRH a decis să se renunţe inclusiv la tragerea la sorţi dirijată, cu capi de serie. Pentru acest motiv, încă din primul tur puteau să se înfrunte campioana şi vicecampioana României! Iar HCM Baia Mare şi Corona Braşov chiar s-au împerecheat la tragerea la sorţi. Acum, cele două formaţii se vor duela într-o singură manşă, pe terenul echipei din Braşov, undeva la mijloc de ianuarie, în jurul datei de 21.

Cele două echipe sunt adversare tradiţionale în ultimele trei sezoane, mai ales când vine vorba de Cupa României. În urmă cu un an şi ceva, echipa brașoveană elimina Oltchim în semifinale şi juca pentru trofeu cu Baia Mare. Echipa lui Buceschi a câştigat astfel primul trofeu din istoria clubului. În ediţia trecută, sorţii au decis ca Baia Mare şi Braşov să se înfrunte din nou, de data asta în semifinale. Şi acum campioana en-titre a câştigat la o diferenţă serioasă.

Conform statisticilor, Baia Mare are prima şansă, dar nu trebuie să trecem cu vederea un amănunt. Partida se va juca la poalele Tâmpei, teren pe care HCM a pierdut ambele şi singurele jocuri din ultimii doi ani în Liga Naţională. Corona a câştigat chiar și în acest sezon (29-28).

Nu este singurul duel interesant din această parte a competiției, pentru că sorții au mai programat unul, Dunărea Brăila-HCM Roman. Între Brăila şi Roman există o rivalitate născută în sezonul trecut. Cele două formații au luptat pentru locul 3 în Liga Naţională şi s-au întâlnit chiar şi în Cupa României. Echipele și-au împărțit triumful, Brăila a câştigat în campionat, Romanul în Cupă.

CSM Bucureşti şi SCM Craiova, alte formații cu pretenții pentru acest sezon, au avut parte de o tragere la sorţi ușoară. Bucureștencele vor juca în deplasare la Unirea Slobozia, iar SCM Craiova va evolua tot pe teren advers, cu Rapid Bucureşti, o formaţie care vrea să revină în prima ligă.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!