Meciul se amână, Lucian Bute este accidentat!

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 28 noiembrie 2014

560 bute

Jean Bedard, preşedintele Interbox , a anunțat că nu ştie cât de gravă este accidentarea lui Lucian Bute, dar crede că acesta a fost lovit de ghinion, pentru că până acum nu a mai acuzat probleme la spate, informează presa din Canada.

“Nu ştiu cât de gravă este accidentarea. Am vorbit cu Lucian şi mi-a explicat ce s-a întâmplat. Din câte am înţeles, s-a accidentat la spate în repriza a şaptea a unui meci simulat de 12 runde, dar a decis să continue în ciuda durerii. A doua zi, din cauza inflamării, nu mai putea ridica braţele şi nu mai putea lovi. Este ghinion. Când va reveni în Quebec va fi supus unor teste medicale pentru a putea înţelege ce s-a întâmplat. Cariera lui Bute se baza mult pe rezultatul meciului din 6 decembrie. El este un băiat sănătos, care se antrenează mult şi are grijă de el. Dacă avea dureri cronice de spate, l-aş fi auzit spunând ceva, dar este ceva nou. Cred că este pur şi simplu ghinion”, a spus Bedard.

Presa canadiană a anunţat la începutul săptămânii că Lucian Bute s-a accidentat la spate şi nu va putea boxa în meciul cu argentinianul Roberto Bolonti, în gala programată pentru 6 decembrie, la Montreal.

Nu în ultimul rând, Lucian Bute a scris pe contul său de Facebook că a fost obligat să anuleze meciul cu argentinianul: “Am un anunţ trist. M-am accidentat în timpul antrenamentului şi nu îmi pot finaliza pregătirea pentru următorul meci. Am luat decizia împreună cu echipa mea sa nu boxez pe 6 decembrie. Îmi pare foarte rău dar nu-mi pot permite să urc în ring dacă nu sunt pregătit 100% şi în stare perfectă de sănătate. Voi reveni”.

În vârstă de 34 de ani, Lucian Bute a boxat pentru ultima oară pe 19 ianuarie, la Montreal, fiind învins la puncte de Jean Pascal, într-un meci care a contat pentru centurile WBC Diamond şi NABF la categoria semigrea.

Gurile rele vorbesc deja despre faptul că Lucian a apelat la o stratagemă pentru că nu s-a simțit pregătit și, intuind că Bolonti îi va administra o nouă înfrângere, a preferat să renunțe la această partidă cel puțin pentru moment. Ceea ce poate fi adevărat, Lucian Bute nemaifiind un boxer care să sperie așa cum o făcea pe vremuri.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!