Mediasul nu are bani sa tina jucatorii

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 13 ianuarie 2014

517 cristi dulcaDe un an si jumatate, Gaz Metan are mari probleme financiare. Clubul nu a reusit sa vanda jucatori ca in trecut. Curtean, Parvulescu sau Bud au adus sume serioase in sezoanele trecute. Principalii actionari ai echipei, RomGaz si TransGaz, nu au mai investit ca in anii trecuti. Acum 6 luni, pentru a rezista, Mediasul l-a dat pentru numai 400.000 de euro pe Eric de Oliveira la Pandurii.

Este drept, acum situatia ar putea ajuta: Eric este aproape de a semna cu Al Ahli, iar Gaz Metan inca mai detine 20% din drepturile federative ale acestuia. Deci, poate incasa „ceva”.

Gaz Metan l-a pierdut pe Zarko Markovic, cedat pe numai 100.000 de euro la FC Kairat Almaty (Kazahstan) pentru ca se afla in ultimele 6 luni de contract. Contractul lui Cristian Bud a ajuns la final si sefii nu i-au propus prelungirea. Mai mult, alti 11 jucatori au intrat in ultimele 6 luni de contract si conducatorii nu le-au propus prelungirea, motivele fiind legate de faptul ca nu stiu ce buget vor avea anul viitor. Printre ei se afla si Bawab sau Dan Roman, cel care a suferit o accidentare groaznica la finalul turului.

Practic, in clipa aceasta, Ioan Horoba, conducatorul clubului, este gata sa vanda orice jucator! Primul nume vizat este Sergiu Muth, care are de la Astra o oferta de 150.000 euro. Putin probabil, sau ceva mai greu, pentru ca Gaz Metan ar vrea 400.000 pe el, jucatorul fiind unul dintre cei mai promitatori fundasi ai momentului.

Problemele financiare au inceput sa se simta de acum un an. Salariile au intarziat pana la 3 luni, la finalul lui 2012 jucatorii refuzand sa se prezinte in cantonament si sa intre pe teren la un meci. Dupa un salariu urcat pe carduri, situatia s-a mai calmat, dar s-a repetat de mai multe ori in toamna aceasta. Situatia a culminat cu refuzul de a face deplasarea pe 15 noiembrie la Brasov, la un amical cu Astra Giurgiu.


Etichete: , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!