Medic şi pictor, la Londra

Articol publicat in sectiunea Cultură, Poveşti româneşti pe data 19 noiembrie 2015

Londra_vlad-schlezak-ion-jinga-ambasada-romaniei

Vlad Schlezak este unul dintre românii distinşi cu Diploma Ambasadorului pentru Promovarea imaginii României în Marea Britanie prin artă şi medicină. De profesie este medic psihiatru şi de șapte ani lucrează într-un spital public din Londra, relatează digi24.ro.

Românul spune că sistemul public de sănătate din regat e centrat pe pacient şi pe nevoile sale, un lucru pe care nu l-a întâlnit în România.

Iar, din pasiune, este un pictor talentat. Pictează de la trei ani. A experimentat mai multe tehnici de pictură, dar influenţat de maeştrii Renaşterii, pictează pe pânză, în ulei. A finalizat lucrări pe care englezii şi românii deopotrivă le-au putut admira în cadrul expoziţiilor.

A avut până acum 20 de expoziţii, dintre care ultimele șase în Londra şi toate au fost foarte bine primite. A pictat şi portretul Prinţesei Marina Sturdza, căreia i l-a înmânat personal, respectiv a fostului ambasador al României la Londra, Ion Jinga. Puteţi vedea lucrările artistului pe adresa de web www.schlezak.com.


Comentarii

O parere la “Medic şi pictor, la Londra”

  1. anonim Spune:

    Cum as putea sa iau si eu legatura cu D. Psihiatru urgent va rog? Scrieti-mi de stiti cumva

Spune-ti si tu parerea!