Medicamente care se pot transforma în otrăvuri mortale!

Articol publicat in sectiunea Sănătate pe data 29 mai 2014

Grepfrutul ucigaș

Acidul grepfrutului și alte substanțe conținute de fructul des întâlnit în diete pot declanșa reacții fatale unui pacient care urmează anumite tratamente medicamentoase, întrucât enzimele întâlnite în stomac reacționează cu acidul fructului împiedicând absorbția corectă a pastilelor. Lista produselor farmaceutice care declanșează reacții adverse în combinație cu grepfrutul include 43 de exemple, conform unor estimări făcute de medicii din Canada, între care se află medicamentele pentru reducerea colesterolului, antibioticele și imunosupresoarele.

 

Relaxare dusă la extrem

Opioidele, ce intră în clasa analgezicelor, și benzodiazepinele îți pot oferi senzația de relaxare rapidă. În același timp însă, riști să rămâi fără suflare, efectul combinat al celor două tipuri de medicamente fiind cel de încetinire al ritmului cardiac și respiratoriu.

 

Fericire periculoasă

Medicamentele administrate împotriva depresiei au rolul de a crește nivelul de serotonină, drogul fericirii, din creier. La o scară mai redusă, același efect îl au și analgezicele administrate împotriva durerilor. Combinația dintre cele două medicamente te poate face fericit și super-agitat în același timp, dar îți crește ritmul cardiac și respiratoriu mult peste valoarea normală, aducând în prim plan un posibil infarct sau un accident vascular cerebral.

 

Trio fatal

Cea mai comună cauză a deceselor provocate de intoxicația cu medicamente o reprezintă combinația dintre opioide, benzodiazepine și medicamentele de relaxare a mușchilor tensionați. Este întâlnită atunci când rețetele sunt prescrise de medici diferiți, consultați pentru fiecare simptom în parte. În plus, apare adesea la persoanele care depun efort fizic intens și se confruntă cu factori de stres crescut în mediul profesional sau în viața personală.

 

Tratament interzis

O altă combinație interzisă este cea între medicamentele administrate pentru reducerea colesterolului și cele antifungice. Luate împreună, cele două tipuri de medicamente pot afecta rinichii și deteriora țesutul muscular.

Autor articol: Diana Roman

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!