Medici retinuti dupa ce au luat mita

Articol publicat in sectiunea Social pe data 20 ianuarie 2014

Doi medici ginecologi si un anestezist de la Spitalul de Urgenta din Targu Carbunesti au fost retinuti de procurorii Parchetului Curtii de Apel Craiova, dupa ce au fost prinsi in flagrant luand mita de la o pacienta pentru a-i face cezariana. Conform unor surse judiciare, cei trei medici de la Spitalul de Urgenta din Targu Carbunesti ar fi primit, in total, 1.900 de lei pentru a-i face cezariana unei tinere de 23 de ani.

Banii au fost dati medicilor inainte de interventie, fiind marcati de anchetatori, care au intervenit la finalul operatiei si i-au prins in flagrant pe cei trei.

Cei trei medici sunt seful Sectiei Obstetrica-Ginecologie de la Spitalul de Urgenta din Targu Carbunesti, Aurelian Dobran, medicul ginecolog Daniela Utupanu si medicul anestezist Dinu Dorel, care au fost ridicati de anchetatori si dusi la Curtea de Apel Craiova, unde au fost audiati timp de mai multe ore, ulterior fiind emise ordonante de retinere pe numele acestora. Managerul Spitalului de Urgenta Targu Carbunesti, dr. Constantin Tarziu, a declarat corespondentului Mediafax ca nu stie in ce a constat flagrantul si cum s-a ajuns la organizarea acestuia, pacienta gravida neplangandu-i-se anterior de vreo problema.

Spitalul din Targu Carbunesti a fost implicat in ultimii ani in mai multe scandaluri generate de moartea unor bebelusi la nastere, anchetele respective nefiind finalizate nici pana in prezent. Cercetarile au vizat alti medici decat cei implicati in ancheta de acum.

Autor articol: Ionut Mares
Etichete: , , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!