Meleșcanu, despre cazul Turcescu: „Nimic coordonat”

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 2 octombrie 2014

Fostul șef al SIE, Teodor Meleșcanu, a comentat duminică seară cazul lui Robert Turcescu, apreciind că deconspirarea acestuia este rezultatul unei „succesiuni nefericite de evenimente”. „Din punctul meu de vedere, nu văd ce proces ar putea să fie decât în cazul în care serviciul respectiv l-ar acuza pe domnul Turcescu de nerespectarea angajamentelor. Ca fost șef al SIE, v-aș spune că nu cred că ar exista interes pentru a continua acest scandal, nici măcar din partea serviciilor, care au fost cel mai mult afectate de această dezbatere publică, ce a aruncat o umbră asupra activităților serviciilor”, a declarat Meleșcanu, invitat la Digi 24.

Meleșcanu a subliniat că nu poate exclude o acțiune coordonată, însă a menționat că, în opinia sa, ar fi de fapt vorba de o succesiune de evenimente nefericite. „Nu se poate exclude că cineva a avut interesul, dar de multe ori lucrurile se întâmplă după o succesiune a evenimentelor. Când e vorba de ceva rău, toată lumea e băgată la oală. Nu am niciun element care să mă facă să cred că a fost vorba de o acțiune coordonată, pur și simplu a fost vorba de o succesiune nefericită de evenimente”, a încheiat acesta.

Jurnalistul Robert Turcescu a scris, săptămâna trecută, pe blogul său că a fost ofițer sub acoperire și a publicat copii ale unui livret militar cu fotografia sa. Ulterior, el a confirmat informațiile respective și într-o emisiune televizată.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!