Meleșcanu, în partidul lui Tăriceanu

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 8 ianuarie 2016

Fostul ministru de externe, Teodor Meleșcanu, s-a înscris în ALDE, formațiunea al cărei copreședinte este Călin Popescu Tăriceanu. Meleșcanu a declarat, pentru Mediafax, că nu intenționează să candideze la alegerile locale și s-a înscris în ALDE „pentru că face parte din familia liberală europeană”. În plus, acesta a menționat că nu a luat o decizie privind o candidatură la alegerile parlamentare, argumentând că „mai e mult până atunci”.

„Am ales să mă alătur Alianței Liberalilor și Democraților deoarece consider că este singurul partid liberal din România în acest moment, mai ales că ALDE este un partid liberal recunoscut la nivel european. Mă simt legat sufletește de ALDE, mai ales prin prisma prieteniei vechi pe care o am cu Guy Verhofstadt și Graham Watson.”

Fost șef al SIE în perioada 2012-2014 și apoi candidat la alegerile prezidențiale din noiembrie 2014, Meleșcanu a fost numit ulterior consilier pe probleme de securitate al prim-ministrului Victor Ponta. Pe 3 decembrie 2015, Meleșcanu și Mirel Palada au fost eliberați din funcțiile de consilieri de stat deținute la Cancelaria prim-ministrului.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!