Mergea refuza sa joace in Cupa Davis

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 3 februarie 2014

520 victor hanescuGeorge Cosac, presedintele FR de Tenis a declarat ca Florin Mergea (58 ATP la dublu) a fost convocat pentru intalnirea cu Ucraina din primul tur al grupei I a Cupei Davis, dar a refuzat sa se prezinte.

“Mergea a fost convocat in scris, la fel ca toti sportivii, si el a eschivat elegant, impunand niste conditii suplimentare, pe care nu le-a impus nimeni altcineva si care nu puteau fi acceptate. El are usile deschise tot timpul, niciodata nu ii vor fi inchise, dar atitudinea nu o sa putem sa i-o schimbam. Mai departe conteaza cum gandeste el si cat il intereseaza sa joace pentru Romania”, a spus George Cosac.

George Cosac crede ca avem prima sansa, avand in vedere ca la Ucraina vor absenta Alexandr Dolgopolov (53 ATP) si Serghei Stahovski (85 ATP). “Avand in vedere ca lipsesc primii doi jucatori din echipa Ucrainei, Dolgopolov si Stahovski, pornim favoriti. in situatia de fata avem sanse mari sa jucam in turul urmator acasa impotriva Suediei, care a fost cap de serie. Andrei Pavel va decide acolo. Cu siguranta Hanescu va fi titular si al doilea jucator se va alege intre Marius Copil si Adrian Ungur. La dublu vor fi Tecau si Copil”, a spus Cosac.

Capitanul nejucator Andrei Pavel se va baza astfel pe Victor Hanescu (72 ATP), Adrian Ungur (122 ATP), Marius Copil (131 ATP) si Horia Tecau (28 ATP in clasamentul de dublu).

Daca va trece de Ucraina, Romania va intalni acasa reprezentativa Suediei, in turul doi al competitiei, castigatoarea urmand sa mearga in play-off-ul Grupei Mondiale. Daca va pierde cu Ucraina, Romania va juca in primul tur al play-off-ului pentru mentinerea in Grupa I, urmand sa intalneasca invinsa din meciul Letonia-Slovacia.

Cat despre Mergea, nu este prima oara cand un jucator refuza sa joace in Cupa Davis si am putea spune ca aproape ca ne-am obisnuit cu acest lucru.


Etichete: , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!