Mergem la Mondiale

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 19 iunie 2015

586 handbal femininNaționala de handbal feminin a României s-a calificat la Cluj-Napoca la turneul final al Campionatului Mondial din 2015, deși a fost învinsă de reprezentativa Serbiei, vicecampioana mondială en-titre, cu scorul de 28-24 (11-12), în manșa retur a barajului.

În manșa tur, tricolorele antrenate de suedezul Tomas Ryde au învins, la Kraljevo, cu scorul de 32-26 (17-13), astfel încât cu scorul general de 56-54 smulg calificarea la turneul final al Campionatului Mondial din acest an.

Meciul din Sala Polivalentă de 7.200 de locuri din Cluj-Napoca s-a disputat cu casa închisă, ultimele bilete fiind vândute sâmbătă dimineață, iar fanii au creat o atmosfera fantastică pe tot parcursul său. Jocul României a avut, însă, de suferit și nu s-a ridicat la nivelul încurajărilor fanilor naționalei.

În pauză, generația handbalistelor care au cucerit titlul mondial la tineret în 1995 și antrenorii acestora, Dinu Cojocaru și Ioan Băban, au fost premiați de FR Handbal la 20 de ani de la obținerea titlului.

De asemenea, meciul din weekend a reprezentat și încheierea contractului dintre Tomas Ryde și FRH, tehnicianul semnând în 9 martie o înțelegere valabilă până după meciul retur cu Serbia.

Antrenorul suedez a anunțat că dorește să continue la naționala României, pe care a condus-o în partidele amicale de la Trofeul Carpați, din luna martie, și în cele două dispute cu Serbia, din barajul pentru CM.

Turneul final al Campionatului Mondial din 2015 va avea loc în Danemarca, între 5-20 decembrie.

Naționala României a participat la toate edițiile Campionatului Mondial, începând cu 1957, și are în palmares o medalie de aur și două de argint în această competiție, ultima fiind obținută în 2005, un argint la CM disputate în Rusia.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!