Merităm competiții mari

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 29 mai 2014

536 christian gaudin

Francezul Christian Gaudin, noul antrenor al echipei naţionale de handbal masculin, a declarat în cadrul conferinţei de presă în care a fost prezentat oficial că naționala României „merită şi trebuie” să participe la competiţiile cu nume.

„Sunt foarte onorat de alegerea preşedintelui federaţiei Române de Handbal. Eu cred că România merită şi trebuie să participe la competiţiile mari. Ştiam că România caută un antrenor şi pentru mine este o onoare faptul că sunt aici”, a declarat francezul.

Noul selecţioner este încrezător în şansele României în meciurile cu Suedia din barajul de calificare la Campionatul Mondial din 2015. „Cu Suedia putem câştiga în orice moment. Dacă eu credeam că nu avem nicio şansă, nu acceptam”, a spus Gaudin.

Preşedintele FRH, Alexandru Dedu, a declarat că instalarea lui Christian Gaudin încearcă să aducă handbalul românesc alături de cel de mare performanţă. „Punctul principal al venirii lui Christian în România îl reprezintă puntea pe care încerc să o construiesc între handbalul românesc şi handbalul de marea performanţă. Am avut şansa să mă întâlnesc cu Christian acum 18 ani, ca şi coechipier, şi iată că acum s-a refăcut echipa. El face parte din prima generaţie de campioni mondiali a Franţei”, a spus Dedu.

Şeful federaţiei susţine că antrenorul nu are obiectiv în dubla decisivă cu Suedia. „El vrea să ne calificăm împotriva Suediei, asta este mentalitatea pe care o dorim şi la jucători. Christian pentru meciurile cu Suedia nu va avea obiectiv din punctul de vedere al federaţiei. În schimb, eu îmi doresc să văd o altă faţă a echipei naţionale, o altă abordare a meciurilor, cu dăruire şi seriozitate din partea jucătorilor”, a mai declarat oficialul FRH.

Christian Gaudin, fostul portar al naţionalei Franţei, are 47 de ani. În cariera sa a cucerit patru titluri naţionale şi o Ligă a Campionilor. A participat cu reprezentativa țării sale la două Campionate Mondiale, în 1995 şi 2001, câştigând titlul de fiecare dată, respectiv la două ediţii ale JO, în 1996 şi 2000. Ca antrenor, Gaudin a antrenat la Saint-Raphael VHB, în prima ligă franceză, cu care a terminat pe poziţia a treia în 2012.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!