Merkel nu susține politica europeană a Londrei

Articol publicat in sectiunea UK la zi pe data 31 octombrie 2014

Cancelarul german Angela Merkel nu va susține planul premierului britanic de restrângere a normelor europene privind libera circulație în interiorul UE și de limitare a prezenței  forței de muncă slab calificate în Regatul Unit.

Aceasta a infirmat într-un interviu acordat publicației britanice Sunday Times sprijinul Germaniei pentru o reformă radicală în modul de funcționare a Uniunii Europene propusă de actualul guvern de la Londra. Declarațiile sale au fost preluate într-un articol publicat de cotidianul The Guardian în 26 octombrie.

„Germania nu intenționează să solicite eventuale modificări ale principiilor referitoare la libertatea de mișcare în interiorul UE”, a afirmat Angela Merkel.

Opoziția Germaniei față de politica europeană a cabinetului condus de David Cameron vine pe fondul încercărilor acestuia de a reduce, prin orice mijloace, numărul migranților europeni din Regatul Unit. Observatorii politicii de la Londra au dezvăluit că prim-ministrul britanic se pregătește să introducă noi măsuri pentru a restricționa accesul forței de muncă slab-calificate din țările UE pe piața muncii britanice.

Autor articol: Marcel Istrate

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!