Mesaj către Trump, de la o elevă româncă

Articol publicat in sectiunea Diaspora în lume pe data 23 martie 2016

„Sunt mândră să fiu copil de imigranți, sunt mândră că părinții mei au ajuns de la opresiune și sărăcie să-și trăiască visul american. Mă sprijin pe o fundație cu rădăcini adânci formată din oameni care și-au riscat viața ca noi să putem fi liberi.”

Acestea sunt cuvintele unei adolescente românce într-o scrisoare adresată candidatului republican la președinția SUA Donald Trump, ca reacție la una dintre declarațiile critice ale acestuia la adresa imigranților sosiți în Statele Unite.

Scrisoarea a fost publicată în ediția din 14 martie a Huffington Post, potrivit Agerpres.

Adolescenta, care se semnează Julia T., elevă la un liceu din Connecticut, s-a arătat jignită de afirmațiile lui Trump într-un interviu acordat de acesta revistei Time.

„Se întâmplă să cred că diferite țări își forțează oamenii răi să plece în Statele Unite, deoarece ei spun: de ce ar trebui să avem grijă de acești monștri, lăsați Statele Unite să aibă grijă de ei”, a declarat Donald Trump în revista Time.

—————————————

„Nimeni din frumoasa și diversa mea comunitate de imigranți români nu este un monstru. Ei nu sunt oameni răi, așa cum susține Trump. Sunt asistente medicale care au grijă de pacienți, medici care salvează vieți, stomatologi care creează locuri de muncă, avocați care pledează pentru drepturile oamenilor, agenți de pază care protejează oamenii, lideri religioși care adună împreună comunități, cântăreți care-și împărtășesc cultura prin muzică, ingineri care proiectează avioane militare și studenți care învață la unele dintre cele mai bune instituții din țară. Ei sunt oamenii pe care i-am admirat toată viața mea.”

Julia T., extras din scrisoarea adresată lui Donald Trump

—————————————

Julia T. susține că Donald Trump nu înțelege faptul că imigranții sunt valoroși. Mai mult, ea a declarat că „imigranții reprezintă un avantaj pentru America”.

 „Ei nu sunt monștrii și criminali. Noi nu avem nevoie de un zid pentru a-i ține afară. Nu trebuie să-i forțăm să se integreze complet și să lase în urmă cultura și limba lor diferite. Nu trebuie să-i tratăm inuman doar pentru că sunt de altă naționalitate. În schimb, trebuie să renunțăm la prejudecățile noastre și să îmbrățișăm diversitatea, talentul și munca grea pe care imigranții le aduc în țara noastră”, i-a transmis adolescenta româncă magnatului american care aspiră la fotoliul de la Casa Albă.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!