Meschina numire

Articol publicat in sectiunea Editorial Sport pe data 31 octombrie 2014

Poticneala de care a dat dovadă FRF în clipa când a fost pusă în situația de a găsi rapid un selecționer ne-a spus că federația de la București nu era pregătită pentru așa ceva.

Timp de câteva zile echipa lui Răzvan Burleanu a încercat tot ce se poate. L-a sunat pe Cosmin Olăroiu, a discutat și cu Laszlo Boloni, și cu Mircea Lucescu, s-a dus și la Cosmin Contra, a aruncat ochii și prin ograda noastră și a rămas fără nici una la variantele în care spera. A rămas pentru că nu era pregătită direct să negocieze instalarea pe banca tehnică, ci a putut doar să discute și să vadă dacă respectivii ar fi dornici să vină la București și să ia naționala. Un nou motiv să-l regretăm pe Mircea Sandu, care ar fi avut o rezervă pregătită încă de la prima discuție pe care Victor Pițurcă a purtat-o cu Al Ittihad. E prea târziu, însă. Cum prea târziu este să-l regretăm și pe Pițurcă.

Așa că Burleanu, neștiind ce să facă, a apelat la Anghel Iordănescu, director tehnic prin federație. Antrenor care nu mai are de ceva vreme legături cu fotbalul, în plus activitatea sa fiind preponderent politică. Așa că Anghel Iordănescu ia loc pe banca naționalei României pentru campania de calificare la Europenele din 2016, urmând să fie ajutat și de Viorel Moldovan, antrenorul de la tineret. Și-acum vine vremea să-l regretăm pe Victor Pițurcă, a cărui tactică era la mii de ani lumină de cea a lui Anghel Iordănescu. Nu-i nimic. Răzvan Burleanu a spus că l-a ales pe Anghel Iordănescu pentru că va avea cheltuieli mai mici cu el, spre deosebire de cele avute cu Victor Pițurcă.

Are perfectă dreptate. Le va evita inclusiv pe cele pentru deplasarea în Franța, la campionatul european.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!