Metro.co.uk: „Vizitaţi Centrul Vechi al Bucureştiului”

Articol publicat in sectiunea Diaspora, UK, despre români pe data 21 mai 2016

uk-metro-bucuresti

Vara se apropie şi, ca în fiecare an, lista destinaţiilor turistice suferă modificări. Britanicii călătoresc foarte mult, astfel că metro.co.uk, publicaţia de pe metroul londonez, le-a oferit acestora nişte idei proaspete, „la care nici nu te-ai fi gândit”.

Lista publicaţiei britanice începe chiar cu destinaţia românească, Bucureştiul, iar autoarea articolului explică cititorilor că n-ar strica să evite destinaţiile mult prea frecventate de britanici, „unde toţi prietenii tăi deja au fost”, ci să aleagă nişte variante noi, nişte destinaţii care apar tot mai mult pe radarul turistic european.

Bucureştiul impresionează instant prin preţurile ieftine: „un meniu cu starter şi desert, plus un pahar de vin, vă va costa mai puţin de £10”, scrie autoarea articolului, explicând şi faptul că vara temperaturile de 30 de grade Celsius sunt perfecte pentru britanicii în căutare de soare.

Bucureştiul este un „oraş vibrant, cu o ahitectură unică, cunoscut în trecut ca şi «Parisul din Est», o destinaţie turistică de vis, însă mult mai ieftină în comparaţie cu alte destinaţii mai populare”. În prezentare se recomandă şi vizitarea unui restaurant românesc autentic, precum Caru cu Bere, pe care îl consideră cel mai frumos din Bucureşti, având o istorie de peste un secol.

Autoarea sugerează să se facă timp şi pentru o excursie la Castelul Bran, preţul unui bilet de tren până la destinaţie, o călătorie de patru ore, fiind mai mic de £10.

Celelalte opt destinaţii prezentate în materialul metro.co.uk sunt: Riga (Letonia), Stockholm (Suedia), Limerick (Irlanda), Jersey (UK), Bergen (Norvegia), Belfast (UK), Bratislava (Slovacia), Budva (Muntenegru).

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!