Metropolitan Police te caută… ca să te angajeze

Articol publicat in sectiunea Diaspora, Justiție / Poliţie, Locuri de muncă, Muncă, Resurse joburi pe data 29 ianuarie 2016

londra-romani-in-metropolitan-police

Metropolitan Police, care acoperă zona Londrei şi suburbiile, desfăşoară în aceste zile o campanie de recrutare specializată pe vorbitori de limbi străine. Printre cele 25 de limbi străine este enumerată şi româna. Dacă eşti tentat, iată ce trebuie să ştii.

Românii din Marea Britanie pot accesa un post în cadrul Metropolitan Police pe ruta standard de angajare, dar acum se oferă o şansă în plus românilor, datorită acestei campanii active de recrutare.

Pe lângă vorbitorii de limba română, sunt căutaţi şi vorbitori de alte limbi est-europene, dar şi de franceză, germană, greacă, italiană, spaniolă, precum şi unele limbi asiatice sau africane. O primă condiţie pentru a avea succes la un astfel de post este vorbirea fluentă în una din aceste limbi, evident, pe lângă limba engleză. Testarea se va face iniţial telefonic, iar dacă un candidat vorbeşte chiar două sau mai multe limbi din lista lor, atunci şansele cresc corespunzător.

 

Cine face faţă cerinţelor?

Un cetăţean român, cu vârsta cuprinsă între 18 şi 57 de ani, care poate demonstra că în ultimii şase ani a locuit pe o durată totală de cel puţin trei ani în Londra şi suburbiile ei, poate aplica.

Candidatul ideal va avea ca şi studii cel puţin GCSE-urile în engleză cu calificatul C sau studii superioare în UK, respectiv echivalentul. De asemenea, înainte de a începe pregătirile în cadrul Metropolitan Police, este obligatoriu să fi obţinut un „Certificate in Knowledge of Policing (CKP)”.

Cei interesaţi nu trebuie să aibă cazier, iar dacă au cazier abaterile nu trebuie să fie grave, nu li se permite să aibă tatuaje în zone vizibile, precum pe faţă sau pe mâini sau tatuaje în alte locuri de pe corp cu mesaje discriminatorii sau care intimidează în vreun fel. De asemenea, ei nu trebuie să fie consumatori de substanţe interzise şi nu li se permite să fie membri ai vreunei organizaţii extremiste, precum BNP (British National Party).

 

trimiteri-sus-4

De la voluntariat, la ofițer de poliție

Polițiștii britanici, criticați nejustificat de români

Polițiștii britanici au ceva cu românii…

În momentul nepotrivit, la locul nepotrivit

trimiteri-jos-4

 

Starea de sănătate şi de fitness, inclusiv sănătatea mentală, se iau în calcul şi, totodată, vederea trebuie să fie destul de bună.

Candidaţii trebuie să arate că îşi pot administra responsabil creditele şi împrumuturile. Dacă, dimpotrivă, un candidat are datorii neachitate la timp şi este presat să le plătească, nu este dorit de Metropolitan Police. În plus, dacă există dorinţa de a continua o altă activitate profesională, acest lucru trebuie declarat.

 

Aplică pentru job aici

Se poate aplica pentru aceste posturi direct de pe website-ul Metropolitan Police, la adresa http://www.metpolicecareers.co.uk/newconstable/index.php, unde găsiţi toate detaliile de care aveţi nevoie.

 

După atentatele din Paris, se suplimentează numărul poliţiştilor înarmaţi din Londra

Scotland Yard a anunţat săptămâna trecută că va suplimenta cu 600 numărul poliţiştilor înarmaţi care vor fi desfăşuraţi pe străzile din capitala britanică, în urma atentatelor de la Paris de la finalul anului trecut.

Astfel, numărul poliţiştilor londonezi înarmaţi va ajunge la 2.800, dintr-un total de 31.000 de poliţişti ce patrulează zilnic pe străzile capitalei britanice.

După atentatele de la Paris, prezenţa poliţiei în Londra a fost întărită mai ales în gări, în cartierul financiar (City) şi în locurile cu aflux mare de turişti.

Autor articol: Cristian Enache
Etichete: , , , , , , ,

Comentarii

2 pareri la “Metropolitan Police te caută… ca să te angajeze”

  1. Adrian Spune:

    „Do you smell a rat?”, intreaba colegul din Metropolitan Police.
    „Da, uite acolo se adapostesc romii; da’ du-te tu, ca astia sunt din sat de la mine si ma cunosc…”, spune politistul roman…

  2. Boitor Ovidiu Lucian Spune:

    I speak english,italian and romanian.I want to know if angajed .

Spune-ti si tu parerea!