Metrourile londoneze vor circula și noaptea

Articol publicat in sectiunea Articole importante, Diaspora, Transport pe data 27 martie 2015

london_underground2

Ceea ce mulți dintre locuitorii Londrei au așteptat cu nerăbdare se va întâmpla din această toamnă. Mai exact TfL – Transport for London a anunțat data exactă când metrourile de noapte (Night Tube) vor începe să circule în capitala Marii Britanii: 12 Septembrie 2015.

O veste care i-a încântat și pe locuitorii Londrei dar și pe turiștii care ajung aici. Ei vor putea călători pe liniile Jubilee, Victoria, Piccadilly, Central și Northern în nopțile de vineri și de sâmbătă. TfL speră ca pe viitor să extindă și celelalte linii.

————————————–

„Cred că este un lucru foarte bun pentru cei care locuiesc în Londra dar și pentru turiști, totodată. Fiecăruia dintre noi cred ni s-a întâmplat măcar o data să iasă cu prietenii în centrul Londrei și la un moment dat, când distracția era în toi, să se simtă oarecum condiționat de mijloacele de transport în comun. Cu ce ajungem acasă, până la ce oră circulă, să plecăm mai devreme… cred că așa toate aceste griji vor dispărea.”

Gabi, 25 de ani, student

————————————–

 

Care vor fi metrourile dar și rutele de noapte ale Night Tube

Central Line: metrourile vor circula pe ruta Ealing Broadway – Hainault dar și pe ruta White City – Loughton (nu se va opera pe ruta West Ruslip).

Jubilee Line: metrourile vor circula pe întrega linie.

Northern Line: metrourile vor circula pe întrega linie, excepție făcând ruta Mill Hill East și Bank.

Piccadilly Line: metrorile vor circula între stațiile Cockfosters și Heathrow Terminal 5 (nu va exista serviciu pe ruta Rayners lane/Uxbridge).

Victoria Line: metrourile vor circula pe întrega linie.

————————————–

Mă bucur că există posibilitatea de a ajunge la Heathrow, noaptea cu metroul, chiar dacă doar în nopțile de weekend. Este un lucru foarte bun, pentru că ultima data când am plecat în România de pe Heathrow a fost nevoie să plec cu ultimul metrou, adică la 12 noaptea și să stau până la 6 dimineața, când am avut zborul, prin aeroport. Altă soluție nu aș fi avut, decât să iau taxi-ul.”

Roxana, 30 de ani

————————————–

Potrivit reprezentanțiilor TfL, pe Northern Line vor opera opt metrouri pe oră pentru a servi cererii mari din serile de weekend. Cele mai aglomerate zone fiind Leicester Square și Camden Town. Pe celelalte linii, Jubilee, Victoria, Piccadilly și Central vor circula câte șase metrouri pe oră.

Lansarea Metrourilor de Noapte se va face chiar înainte de Cupa Mondială de Rugby, care se va desfășura pe stadioanele Twickenham, Wembley dar și pe Stadionul Olimpic din Londra. Astfel, călătorii vor putea apela în nopțile de weekend, vineri și sâmbătă, la așa numitele Night Tube, spun autoritățile londoneze.

————————————–

În sfârșit, nu vom mai fi cu ochii pe ceas, ca și cum am fi cu ochii pe butelie, că pierdem ultimul metrou sau pierdem autobuzul de noapte spre casă. Lucru valabil mai ales pentru cei care ies în weekenduri prin pub-uri sau cluburi. Londra are viață de noapte, așa că avea nevoie de un astfel de proiect.”

Cosmin, 27 de ani, student

————————————–

Primarul Londrei, Boris Johnson, a declarat că planurile noilor metrouri de noapte vor stimula economia Londrei cu milioane de lire sterline, însă reprezentanții Tube RMT sunt de părere că dacă primarul persistă cu planurile sale de a demite personal de la metrou, „Night Tube”, va fi „un dezastru la care trebuie să se aștepte”.

„Pentru ca acest proiect să funcționeze, avem nevoie de mai mulți angajați la metrou, nu de mai puțini, ca să nu riscăm să se întâmple un dezastru când la ora trei dimineața unele stații vor fi pur și simplu inundate de oamenii care vor pleca de la pub-uri și din cluburi spre casă. Ca atare, în acest moment proietul metrourilor de noapte nu este unul foarte bine pus la punct și acest lucru ar putea crea haos în subteran”, a declarat Mick Cash, secretar general al RMT.

————————————–

Din punctul meu de vedere nu este un lucru chiar atât de bun. Lucrez ca taximetrist și în nopțile de weekend, vineri și sâmbătă, se fac cei mai mulți bani… așa că eu, personal, nu privesc cu ochi buni. Dar este cu dus și întors acest lucru. Totuși, nu îmi fac griji. Cine merge acum cu taxi-ul va merge și atunci… Însă, vom vedea.”

Nicu, 38 de ani, taximetrist

————————————–

 

Autor articol: Oana Padureanu

Comentarii

O parere la “Metrourile londoneze vor circula și noaptea”

  1. Dan Spune:

Spune-ti si tu parerea!