Microsoft va angaja sute de specialiști IT în România

Articol publicat in sectiunea Economie pe data 15 octombrie 2015

Microsoft va angaja câteva sute de specialiști IT în România în următorii cinci ani, având în prezent 700 de salariați, a declarat, pentru Mediafax, Andrew Townhill, EMEA Chief Technology Officer la Microsoft Customer Services and Support.

În România există mulți tineri absolvenți foarte buni cunoscători de limbi străine, potrivit lui Townhill, care a adăugat totodată că românii sunt atrași de tehnologia de ultimă oră.

„Totul este legat de viitor. Dacă ne uităm în urmă cu zece ani, într-o familie de cinci persoane exista un singur calculator, PC, care era folosit de toți membrii familiei. Acum, poate nu mai există calculatorul tradițional, dar există un telefon, tabletă, laptop, poate și un PC, deci fiecare folosește diverse tipuri de device-uri. Lucrurile evoluează extrem de rapid. Firește, nu putem prezice viitorul, dar ca lider în tehnologie trebuie să te gândești mereu care va fi următorul pas”, a spus Townhill.

La rândul său, Florin Grama, directorul diviziei Customer Service & Support la Microsoft România, și totodată președintele Asociației Liderilor din Domeniul Serviciilor pentru Afaceri din România, afirmă că vor fi angajate persoane din orice colț al lumii.

În prezent, sunt peste 1.000 de români care lucrează la Microsoft, în țări din întreaga lume.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!