Migration Watch: „Muncitorii est-europeni plătesc o liră pe săptămână statului britanic”

Articol publicat in sectiunea UK, despre români pe data 4 mai 2014

Muncitorii imigranți din Europa plătesc foarte puține taxe. Informația face parte dintr-un raport al organizației anti-imigrație MigrationWatch.

Potrivit documentului, citat de cotidianul The Telegraph, aceștia dau statului doar o liră pe săptămână. Cauza, spune Andrew Green, președintele MigrationWatch sunt salariile mici. Mai mult decât atât, faptul că sunt prost plătiți duce la obținerea de credite fiscale și alte beneficii, a adăugat Green.

———————————-

„Această analiză arată pur și simplu că ceilalți contribuabili le subvenționează salariile. Nu este de mirare că mulți angajatori sunt în favoarea acestor reguli fiscale, iar mulți oameni găsesc în Marea Britanie o destinație atractivă. Am auzit mereu că imigranții muncesc din greu și că își plătesc taxele. Nu există nicio îndoială că muncesc din greu, dar realitatea este că cei cu salariul minim nu plătesc, practic, niciun fel de impozite directe, iar în cazul cuplurilor, acestea pot beneficia de sume semnificative în credite fiscale și beneficii sociale.”

Andrew Green, președintele MigrationWatch

———————————-

Aproximativ 150.000 de angajați din Europa de Est plătesc taxe în jur de o liră sterlină pe săptămână, în timp ce alții care muncesc mai puține ore nu plătesc nimic dar beneficiază de ajutoare, se arată în raportul MigrationWatch.

———————————-

„Datele arată că aproape unul din șase lucrători din Europa de Est câștigă mai puțin decât jumătate din echivalentul salariului minim pe săptămână (în jur de 111 lire pe săptămână).”

Andrew Green

———————————-

Acesta a mai adăugat că la un astfel de venit, în cazul în care un cuplu are și doi copii, acesta poate primi beneficii sociale de până la 295 de lire sterline săptămânal.

Premierul David Cameron a lansat anul trecut o serie de măsuri dure, pornind de la preocupările tot mai mari cu privire la un aflux de români și bulgari în Marea Britanie, cu scopul de a combate abuzurile în libera circulație între statele membre UE, mai scriu jurnaliștii de la The Telegraph.

Autor articol: Oana Padureanu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!