Mihai Andrei Ilieș: Scrisoare de mulțumire către alegători

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 24 mai 2014

Londra_Mihai Andrei Ilies

Mihai Andrei Ilieș a mulțumit celor 856 de electori care i-au acordat voturi la alegerile locale din zona Grove Green, districtul metropolitan Whaltham Forest din estul Londrei, printr-o scrisoare postată pe website-ul de socializare Facebook, la primele ore ale dimineții de 24 mai. Românul, care a candidat pe listele formațiunii politice Liberal Democrats Party, aflată la guvernare, a fost susținut de 8% dintre electori, clasându-se pe poziția a șasea, neeligibilă, între cei 12 competitori pentru obținerea unui post de consilier local. El a fost unul dintre cei șapte români care au candidat în acest an la alegerile locale din Londra, desfășurate în 22 mai.

 

„Am pierdut în fața laburiștilor”

„Dragi prieteni, vă mulțumesc în primul rând pentru încurajările și atenția pe care mi-ați acordat-o în ultimele luni. Aceste lucruri mi-au dat tăria de a lupta cu demnitate și încredere până la final, în speranța că voi obține victoria. Deși nu am avut nici o experiență în ceea ce privește o campanie electorală, am luptat cu sufletul și am dat totul pentru a câștiga aceste alegeri, dar, din păcate nu a fost să fie”, a mărturist Mihai Ilieș. „Dezamăgit de rezultat, trebuie să accept cu tristețe că am pierdut alegerile în fața laburiștilor, însă, cu toate acestea, am conștiința împăcată că în ultimul an am depus o muncă utilă și frumoasă pentru «borough-ul» unde am candidat, reușind ca împreună cu echipa mea să ascultăm și să rezolvăm problemele locuitorilor din zonă”, continuă destăinuirea de pe facebook.

 

O experiență „interesantă”

Mihai Ilieș încearcă să găsească și o explicație pentru rezultatul nefavorabil al votului. „Aș spune că rezultatul dezamăgitor al alegerilor se datorează, în mare parte, coaliției guvernamentale dintre liberali și conservatori, cetățenii britanici neputând accepta această formă de guvernanare.”

Apoi, politicianul român din Marea Britanie trage concluzia: „(…) Per total o iau ca o experiență și practică și interesantă, care îmi va folosi pe viitor dacă voi continua să mă implic în politică. În același timp, mă bucur că am reușit să candidez din partea unui partid britanic pentru un post de consilier local și sper ca pe viitor și alți români stabiliți în Marea Britanie să o facă.”

 

Votul ca obligație cetățenească

Mihai Ilieș îi critică, în aceeași scrisoare publică, pe cetățenii cu drept de vot care nu și-au îndeplinit datoria cetățenească de a participa la exercițiul electoral, ca și pe aceia ce se așteptau să obțină avantaje de pe urma susținerii candidaturii sale. „Închei însă, prin a le bate obrazul tuturor celor care puteau să voteze și nu au făcut-o, pentru că au fost prea comozi și au hotărât că nu merită deranjul, deoarece nu îi privește.
În mod special doresc să le transmit un «rușinică» celor care mi-au cerut bani ca să mă voteze sau care m-au întâmpinat cu întrebări de genul «nouă ce ne iese?». Într-un mod cu totul special le transmit tot «rușinică» și celor cu care mi-am pierdut timpul și la ale căror uși am fost de peste zece ori să le explic proiectul meu, celor care au spus că merg să voteze și nu au fost sau celor pe care i-am înscris pentru votul poștal, dar nu au avut timp două minute în zece zile, pentru a completa formularul de vot și să îl pună la cutia poștală de la colțul străzii.”

 

În loc de concluzie…

„Toate aceste fiind spuse, privesc optimist și încrezător spre viitor și sper ca peste patru ani să văd mai mulți români angrenați în lupta pentru alegerile locale.

Vă mulțumesc frumos pentru susținere și Doamne ajută la mai bine!”, se încheie scrisoarea postată de Mihai Andrei Ilieș pe website-ul de socializare facebook.

Mai mulți compatrioți au transmis, în subsolul scrisorii, felicitări românului care a fost votat de aproape 900 de alegători.

„Felicitări pentru ceea ce ai realizat și fii mândru de cele 856 de voturi pe care le-ai primit. Mai presus de tot, ai reușit sa îmbunătățești imaginea românilor în «borough-ul» unde ai candidat, iar pentru asta îți mulțumim”, i-a transmis Alexandra Dragomir lui Mihai Ilieș.

Autor articol: Marcel Istrate

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!