Mihai Gherțan: „Am pierdut alegerile, dar mă consider câștigător”

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 24 mai 2014

Londra_Mihai Ghertan1

Mihai Gherțam, unul dintre cei patru români care au candidat la alegerile locale din Londra pe listele Liberal Democrats Party (LibDem), a obținut 217 voturi în zona St Ann’s din districtul metropolitan Haringey, situat în nordul capitalei britanice. El s-a situat pe poziția a 11-a dintre cei 15 concurenți înscriși în competiția pentru un post de consilier local în cartierul menționat.

„Deși nu a fost un succes pentru LibDem, eu mă consider câștigător”, ne-a declarat Mihai Gherțan în dimineața de 23 mai, imediat după anunțarea rezultatelor alegerile locale desfășurate înainte cu o zi.

Mihai s-a stabilit în Marea Britanie în 2010 și este originar din județul Satu Mare.  A absolvit studii economice atât în România, cât și în Regatul Unit, iar în prezent oferă servicii și consultanță în domeniul contabilității la Londra.

Românul a reușit să adune mai multe voturi decât candidatul UKIP înscris în aceeași cursă electorală, dar și decât doi dintre candidații locali ai Partidului Conservator, principala formațiune politică aflată la guvernare.

Câștigătorii celor trei locuri de consilieri locali disponibile în St Ann’s Ward au fost reprezentanții Partidului Laburist. Fiecare dintre cei trei învingători a fost votat de peste 1.000 de alegători.

Prezența la vot în St Ann’s Ward, Haringey a fost de numai 32,5%, conform website-ului voting.haringey.gov.uk.

Autor articol: Marcel Istrate

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!