Mihnea Motoc, avizat favorabil pentru postul de ambasador în Marea Britanie

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 15 mai 2015

Diplomatul Mihnea Motoc a primit, marți, 12 mai, aviz favorabil din partea comisiilor de politică externă din Parlament pentru postul de ambasador al României în Marea Britanie, fiind înregistrate 20 de voturi favorabile și un vot „împotrivă”.

El a menționat că mandatul său ar trebui concentrat pe patru direcții majore: cea care ține de aprofundarea Parteneriatului Strategic cu Marea Britanie, cea privind necesitatea de a urmări negocierea raporturilor dintre UE și Marea Britanie, și anume referendumul anunțat pentru 2017, și din perspectiva țării noastre, centrarea pe problemele și preocupările, dar și oportunitățile unei comunități de români bine ancorate în societatea britanică.

Despre comunitatea românilor din Marea Britanie, Motoc a spus că 80% dintre aceștia sunt angajați, reprezentând o cifră care depășește media de angajare, de ansamblu, în societatea britanică și o depășește pe baza unor calificări profesionale care sunt superioare.

Mihnea Ioan Motoc (49 de ani) a fost rechemat din postul de reprezentant permanent al României la Uniunea Europeană și a fost propus ambasador în Marea Britanie și Irlanda de Nord.

Autor articol: Oana Padureanu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!