Mii de imigranţi ilegali şi-au forţat intrarea la Calais într-o singură noapte

Articol publicat in sectiunea Imigranţi în UK, UK la zi pe data 2 august 2015

uk_imigrant-calais

Situaţia de criză de la Calais pare a nu avea sfârşit. În cursul nopţii de luni spre marţi, 2.200 de imigranţi clandestini au pătruns neautorizat, la intrarea dinspre Franţa în tunelul de sub Canalul Mânecii, în încercarea de a se agăţa de trenuri care mergeau spre Marea Britanie, 15 persoane fiind rănite.

Imigranţii au pătruns în partea franceză a Eurotunelului, în zona Calais, şi au încercat să urce din mers în trenurile de marfă sau de pasageri care mergeau spre Marea Britanie. Ca urmare, cel puţin 15 persoane au fost rănite de trenuri.

Potrivit autorităţilor franceze, 2.200 de imigranţi extracomunitari au pătruns neautorizat în zona căilor ferate, fiind cel mai mare incident de acest gen din istoria Eurotunelului construit pe sub Canalul Mânecii, între Franţa şi Marea Britanie.

Autorităţile franceze au trimis 120 de agenţi de poliţie suplimentari la intrarea în tunelul care trece pe sub Canalul Mânecii, în timp ce guvernul britanic a anunţat marţi că intenţionează să deblocheze suma de şapte milioane de lire sterline pentru a securiza Eurotunelul, mai ales că alţi 1.500 de imigranţi şi-au jucat cartea în următoarea noapte, de marţi spre miercuri.

Din păcate, în această a doua noapte un imigrant sudanez a decedat, în timp ce încerca să urce într-un tren, în incinta Eurotunelului. Corpul imigrantului, în vârstă de aproximativ 30 de ani, a fost găsit lângă un tren. Tânărul probabil a fost ucis de un camion.

Este vorba despre cel de-al nouălea deces înregistrat de la începutul lunii în zona Calais.

Trenurile circulă cu viteza de 30-40 de kilometri pe oră la plecarea din Franţa, în zona intrării în Eurotunel, iar mulţi imigranţi încearcă să urce în trenuri din mers, riscându-şi vieţile pentru a ajunge în Marea Britanie.

În total, la Eurotunel au fost blocaţi anul acesta circa 37.000 de imigranţi ilegali de a pătrunde în UK.

 

Unii trec canalul, dar ce-i aşteaptă?

Autorităţile britanice recunosc că nu toţi imigranţii au putut fi opriţi să intre în Marea Britanie, iar şansele acestora de a se integra în societatea britanică şi de a aduce o contribuţie pozitivă sunt mici, conform unui judecător britanic. Dimpotrivă, judecătorul Robin Onions, după ce a dat sentinţa unui al doilea albanez în două zile pentru creşterea unor culturi de cannabis, a spus că „imigranţii ilegali care vin în Marea Britanie pe şi sub tiruri nu au altă şansă decât de a îngroşa rândurile infractorilor”.

„Intri în Marea Britanie ilegal, agăţat de un tir”, a zis acesta. „Probabil că credeai că vei avea drept de muncă în această ţară, dar adevărul este că imigranţii ilegali nu pot lucra legal, cum nici nu pot cere vreun fel de ajutor social”, rezultatul fiind, conform judecătorului, că imigrantul ilegal este obligat să apeleze la „economia neagră” şi să se amestece cu grupurile infracţionale.

 

Nici pentru turişti nu-i bine în Franţa

Nu-i de ajuns că durează mai mult decât ar trebui la traversarea Canalului Mânecii, dar, mai nou, turiştii britanici în Franţa, cât şi românii turişti acolo sau care doar tranzitează Franţa înspre şi dinspre România au de furcă cu agricultorii francezi, care s-au pus pe grevă şi pe blocat artere de circulaţie principale.

În regiunea Moselle, protestatarii, nemulţumiţi de preţurile joase stabilite la alimente în acest sezon care i-a adus în pragul falimentului, au început să spreieze cu bălegar maşinile trecătorilor.

—————————————

Marţi, tot la Moselle, şi un camion românesc a căzut victimă „revoltei ţărăneşti” din Franţa. Camionul a fost atacat cu anvelope, într-o încercare disperată de a împiedica intrarea produselor străine în ţară.

—————————————

 

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!