Militant unionist, interzis în R. Moldova

Articol publicat in sectiunea Politică externă pe data 19 decembrie 2014

George Simion, coordonatorul din România al Platformei Unioniste Acțiunea 2012, a fost oprit, marți, la intrarea în Republica Moldova, comunicându-i-se că are interdicție de intrare în această țară.

„Am ajuns în vama Albița – Leușeni, am fost dat jos din autocarul de linie și mi s-a comunicat că nu am voie să intru în Republica Moldova. Am întrebat de ce și mi s-a răspuns: «Cum, nu vi s-a spus?» Nu! După câteva întrebări, polițistul mi-a spus: «Atât putem să vă zicem, nu aveți voie să intrați până pe 20 decembrie.» Mai am 4 zile, dacă îmi spuneau înainte, nu veneam acum. Dar nu știam, nu eram la curent cu această interdicție”, a declarat George Simion pentru ziare.com.

Cei care l-au oprit sunt polițiștii de dincolo de Prut, de la vama Leușeni.

„Mi-au dat o foaie pe care scrie «Retur» și «Interzis intrarea în Republica Moldova». Într-o discuție particulară, un vameș mi-a zis: «Asta e, dacă i-ați supărat pe cei de sus…» Eu am criticat politicienii, oligarhii din Republica Moldova, așa-zișii pro-europeni”, ne-a mai spus George Simion, subliniind că nu i s-a comunicat niciun motiv oficial pentru care i s-a interzis intrarea în Republica Moldova.

Decizia vine la doar câteva zile după ce un transport de cărți scrise în limba română a fost blocat la intrarea în Republica Moldova, fără nicio explicație, spune George Simion. „Pe niciun motiv. Nu ai voie cu cărți din România în Republica Moldova. Nu știm de ce sunt interzise cărțile românești. Noi, cei din partea societății civile, tot semnalăm acest lucru, dar nu ne bagă nimeni în seamă”, ne-a mai spus coordonatorul din România al Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!