Militarii din Afganistan, fara asigurari de viata

Articol publicat in sectiunea Politică externă pe data 10 ianuarie 2010

Liberalii cer explicatii Ministerului Apararii in legatura cu plata asigurarilor de viata pentru militarii romani care actioneaza in teatrele de operatiuni din afara tarii. Ei acuza faptul ca sumele necesare achitarii acestora nu sunt prevazute in proiectul bugetului pe 2010.

Vicepresedintele Comisiei de aparare, deputatul liberal George Scutaru, sustine ca proiectul nu mentioneaza nimic despre asigurarile de viata acordate de MAp angajatilor sai, pentru anul 2010, desi in 2008 MAp a beneficiat de 2.577.000 lei, iar in 2009 suma a fost de 3.638.000 lei. Scutaru aminteste ca asigurarile de viata sunt platite de minister in special pentru militarii care actioneaza in teatrele de operatii externe.

„Este absolut normal ca orice militar roman care isi pune viata in pericol in Afganistan, spre exemplu, sa aiba asigurarea de viata platita, asa cum s-a intamplat in anii trecuti”, spune deputatul. El cere Ministerului de Finante si MAp sa precizeze daca este vorba de o eroare materiala sau, in caz contrar, daca actualul Guvern doreste sa faca economii la buget pe seama militarilor care lupta in afara tarii. Liberalii intentioneaza sa vina cu un amendament la proiectul de buget, pe aceasta tema.


Etichete: , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!