Ministru UE: „Suntem dependenti de cei care vin la noi”

Articol publicat in sectiunea Politică externă pe data 3 februarie 2014

Ministrul german al finantelor, Wolfgang Schaeuble, a respins temerile ca prea multi migranti din Romania si Bulgaria vor produce haos in Germania, afirmand ca tara sa a beneficiat de pe urma migratiei fortei de munca din Uniunea Europeana mai mult decat orice alta tara.

Schaeuble, considerat a fi cel mai bun ministru de finante din UE, i-a criticat indirect pe aliatii conservatori ai Uniunii Crestin Sociale (CSU) ca au alimentat indirect temerile referitoare la migranti, adaugand ca unele sectoare au nevoie urgenta de muncitori straini, potrivit agentiei Reuters, citata de Orlando Sentinel. „Noi, germanii, nu avem niciun motiv sa alimentam atitudinile ostile impotriva altora. Germania profita de pe urma integrarii europene mai mult decat orice alta tara. Suntem dependenti de muncitorii care vin la noi. Unele sectoare, precum azilele si ingrijirea la domiciliu, nu ar putea functiona fara ei (migranti – n.r.)”, a spus ministrul german al finantelor. De asemenea, el a respins afirmatiile ca romanii si bulgarii se muta in numar mare in Germania pentru a profita de ajutoarele sociale generoase: „Exista, intamplator, germani care abuzeaza de sistemul ajutoarelor sociale sau se sustrag taxelor.”

CSU a propus limite la ajutoarele sociale acordate migrantilor din Romania si Bulgaria, care de la 1 ianuarie se bucura de acces neingradit la piata muncii si la ajutoarele sociale din restul Uniunii Europene.


Etichete: , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!