Ministrul Bogdan Stanoevici – Vizită la Londra cu protestatari în stradă

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 7 noiembrie 2014

141106 PV 2 Tommy TomescuÎntâlnirea Ministrului Delegat pentru Românii de Pretitutindeni Bogdan Stanoevici cu reprezentanți ai comunității românești din Marea Britanie, anunțată de Ambasada României la Londra pentru sâmbătă, 8 noienbrie, începând de la ora 15.00 va fi însoțită de proteste. Așa se suține într-un comunicat de presă semnat de dr Tommy Tomescu, lider al Partidului Europenilor și Co-Președinte al Alianței împotriva Discriminării Românilor și Bulgarilor. Acesta îi învită pe români la un protest stradal în fața sediului Institutului Cultural Român din Belgrave Square nr. 1, începând de la ora 15.00, adică exact la

data, ora și locul unde este programată a avea loc întâlnirea oficialului de la București.

„Deciziile politice din România au lezat, și continuă să o facă, drepturile cetățenilor români din Marea Britanie.

Invităm românii din UK să se alăture la protestul static organizat în data de 8 Noiembrie 2014 la Londra intre orele 15.00 si 17.00 la sediul Institutului Cultural Roman, de la adresa: 1 Belgrave Square, London, United Kingdom, SW1X 8PH.

Motivul acestui protest pașnic îl reprezintă:

1) FRAUDAREA PRIMULUI TUR AL ALEGERILOR PREZIDENȚIALE, prin împiedicarea premeditată a participării românilor din dispora la vot.
2) Încercarea de fraudare a reprezentativității la Congresul Românilor de Pretutindeni, prin elaborarea unei metodologii de participare fără consultarea diasporei și în mod conspirativ.
3) Oferirea facilităților și fondurilor pe criterii politice cptre organizațiile si persoanele din diaspora.
4) Solicităm suspendarea participării la următorul tur al alegerilor a angajatului MAE care a lovit un votant, pe nume Valentin Ciobotaru până la finalizarea unei anchete în legatură cu acest incident.

Sunt așteptați un număr semnificativ de participanți.

Ministrul Bogdan Stanoevici va avea o întâlnire cu reprezentanții ”comunității românești” și cu jurnaliștii români la sediul ICR – LONDRA, din 1 Belgrave Square, SAMBATA 8 Noiembrie 2014, începând cu ora 15.00.

Pentru această întâlnire au fost selectați doar anumiți oameni, netrimițăndu-se invitație de participare către toate organizațiile din comunitate, continuându-se în acest fel politica de promovare a persoanelor «docile» și suprimare a celor care îndrăznesc să își exprime punctul de vedere, în scopul unei propagande mediatice mincinoase, ce încearcă să arate ca Ministerul Afacerilor Externe are o buna relație cu diaspora.”, se susține în comunicatul transmis de dr Tommy Tomescu.

Autor articol: Marcel Istrate

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!