Ministrul sănătății: Este o hemoragie de medici

Articol publicat in sectiunea Sport pe data 22 iulie 2016

Mii de posturi din sistemul medical sunt vacante în București, iar în județele Ialomița, Călărași și Tulcea, aproape jumătate din posturi sunt vacante, a declarat ministrul sănătății, Vlad Voiculescu.

„În București sunt 6.700 de posturi care sunt vacante în momentul acesta, în Ialomița, 44% din posturile din sistemul de Sănătate sunt vacante, în Călărași – 42%, în Tulcea – 40%. De asemenea, în Tulcea nu există pediatrie. Sunt probleme majore cu câteva specialități medicale: pediatria, medicina de urgență, terapia intensivă, epidemiologie. Statul nu a avut o strategie pentru resursa umană în Sănătate”, a declarat Vlad Voiculescu la Digi24, potrivit Mediafax.

Ministrul a precizat că sistemul medical trebuie să pună la punct strategia de prevenire a exodului medicilor.

„Am construit extrem de puține spitale, nu am investit în resursa umană, îi pierdem, este o hemoragie de medici, dincolo de orice altceva, vom avea o problemă masivă cu exodul medicilor. În niciun sector omul nu este la fel de important precum este în medicină. Sunt orașe în care specialități întregi nu sunt reprezentate, pur și simplu nu au medici”, a mai precizat Voiculescu.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!