Minori români, obligați să cerșească la Disneyland

Articol publicat in sectiunea Diaspora în lume pe data 16 februarie 2016

Polițiști români și francezi au făcut descinderi simultane și de amploare pentru a prinde capii unei rețele, care duceau minori din Dolj în Hexagon și îi puneau să cerșească în parcul de distracție Disneyland sau să fure din buzunarele turiștilor, relatează Digi24.

În perioada 2014-2015, membrii grupului au racolat mai multe persoane din România pentru a se deplasa cu mai mulți copii minori pe teritoriul Franței, unde aceștia erau exploatați prin obligarea la practicarea cerșetoriei și la furturi din buzunare. Gruparea era specializată în trafic de persoane și furt calificat.

Infracțiunile s-au desfășurat în principal în parcul de distracții Disneyland Paris, în trenurile de mare viteză care circulă pe teritoriul Franței (TGV), dar și în zone foarte aglomerate din orașul Paris.

Pe parcursul cercetărilor s-a stabilit că minorii obțineau în anumite zile sume de bani de până la 7.000 de euro.

 

trimiteri-sus-4

Polițiștii britanici au ceva cu românii…

Scoţia, prăduită de nişte români?

Românii înghesuiți în locuințe, în vizorul autorităților britanice

Patru români „salvați” de la sclavie modernă s-au întors să muncească în același loc

trimiteri-jos-4

 

În urma perchezițiilor au fost ridicate documente de transfer internațional, suma de 23.000 de euro, dar și câteva sute de grame de bijuterii din aur. Suspecții au fost audiați la DIICOT Craiova.

Acțiunea a fost realizată împreună cu polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj, ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției de Investigații Criminale, trei anchetatori francezi, precum și ofițerul de legătură al Jandarmeriei Franceze la București.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!