Minorii români care au ucis un britanic în staţia de tren Stratford

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 23 aprilie 2016

uk-scari-rulante-metrou-londra-aglomeratie

O gaşcă de patru tineri zgomotoşi, printre care doi fraţi români, de 15 şi 17 ani, au intrat în conflict cu un britanic de 53 de ani, care i-a confruntat datorită comportamentului lor necivilizat. Acesta nu ştia însă că avea să-şi găsească sfârşitul în urma încăierării.

Incidentul a avut loc anul trecut, pe 27 octombrie, scrie Daily Mail. Înainte de a se îndrepta spre staţia de overground Stratford din Londra, cei patru tineri şi-au petrecut după-amiaza în Westfield Shopping Centre. Au plecat de acolo la ora de vârf, deci era foarte aglomerat, motiv pentru care cei patru tineri îşi forţau trecerea la coada de la banda rulantă.

John Francis Breen, un zidar britanic de 53 de ani, se îndrepta şi el spre casă după o zi de muncă. El, însă, s-a simţit ofensat de comportamentul tinerilor, astfel că i-a aplicat românului de 17 ani un pumn. Atât le-a trebuit celor patru. L-au asaltat pe britanic, lovindu-l cu pumnii şi cu picioarele. Apoi, când Breen încerca să se ridice în picioare, tânărul de 17 ani i-a dat un pumn greu britanicului în plină figură. Breen a căzut pe spate şi s-a lovit cu capul de podea. În acel moment şi-a pierdut cunoştinţa şi a început să-i curgă sânge de la cap.

Tinerii au luat-o rapid la fugă, însă au fost prinşi în scurt timp când circulau în vagoane diferite în acelaşi tren de pe linia Jubilee.

Poliţia a intervenit rapid la locul incidentului şi a blocat o parte din staţie, ţinând captivi mii de călători. În scurt timp, Breen avea să moară la spital.

 

Pedeapsa va fi pe măsura faptei

Părinţii fraţilor români au sosit în Marea Britanie în urmă cu şase ani, scrie Daily Mail, şi locuiesc actualmente în oraşul Ilford, aflat în estul metropolei britanice.

Încă din decembrie anul trecut ceilalţi doi tineri din gaşcă, de 14 şi 15 ani, au ieşit cu basmaua curată, dar nu şi cei doi fraţi români. Ei au fost judecaţi zilele trecute. Cel de 15 ani l-a agresat pe britanicul Breen după ce acesta l-a atacat pe fratele său, în schimb, fratele mai mare, de 17 ani, este cel care a dat pumnul ce s-a dovedit a fi fatal. Martorii spun că bataia pe care a primit-o Breen a fost „brutală” şi că, printre altele, britanicul s-a rostogolit pe scări.

Fratele de 17 ani a fost acuzat de omor prin imprudenţă, iar acesta şi-a recunoscut fapta. Decizia în cazul celor doi urmează a fi luată pe data de 20 mai, fratele mai mare urmând a primi o pedeapsă „substanţială”. Membrii familiei britanicului, însă, nu înţeleg cum se poate ca fapta românului să fie încadrată la „omor prin imprudenţă”, când lucrurile sunt destul de clare, în opinia lor, că este vorba de o „crimă”.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!