Miracolul celor şapte condimente

Articol publicat in sectiunea Sănătate pe data 3 iulie 2014

Condimentele ţin inima sănătoasă, curăţă arterele, reduc durerile şi îndepărtează cancerul.

1. Ardeii iuţiau beneficii medicale precum: înlăturarea durerilor, asigură o inimă sănătoasă, luptă împotriva cancerului la prostată, arde grăsimile şi te scapă de ulcer. Alegeţi versiunile cele mai picante ale micuţilor ardei pentru că ele au cantitatea maximă de capsaicină!

2. Scorţişoarase poate folosi atât la prăjituri, cât şi adăugată la cafea, ciocolată, la cereale, pe cartofii dulci sau pe morcovi. Scorţişoara curăţă arterele, controlează nivelul de zahăr din sânge şi scade colesterolul.

3. Şofranulface parte din aceeaşi familie cu ghimbirul, ceea ce înseamnă că ambele plante reduc inflamaţiile la pacienţii cu artrită şi pot bloca formarea anumitor tipuri de cancer. Cel mai cunoscut fel de mâncare cu şofran este puiul. Când pregătiţi carnea de pui, adăugaţi un strop de şofran şi piper negru.

4. Pătrunjelulajută la scoaterea pietrelor de la rinichi, luptă împotriva surzeniei şi curăţă arterele.

5. Oreganoeste un minunat dezinfectant şi antioxidant. Se poate creşte extrem de uşor în casă şi se foloseşte proaspăt sau uscat.

6. Usturoiuleste extrem de sănătos. Medicina tradiţională îl foloseşte din plin. Are proprietăţi antibacteriene, anti-ciuperci, antivirale şi curăţă arterele, printre altele. Dacă îl mâncaţi gătit, gustul său puternic nu vă rămâne în gură, iar dacă aveţi probleme la stomac, scoateţi din el miezul.

7. Cimbruleste antiseptic şi antibacterian. Se poate creşte uşor în casă, cu mult soare şi multă apă.

Autor articol: Diana Roman

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!