Mircea Băsescu, trimis în judecată de DNA

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 17 iulie 2014

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au dispus trimiterea în judecată a fratelui președintelui, Mircea Băsescu, și a celui care ar fi intermediat banii între acesta și familia lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, Marian Căpățână. Cei doi, care se află în arest preventiv, au fost trimiși în judecată în dosarul în care Mircea Băsescu este acuzat că ar fi primit mită de la rudele lui Sandu Anghel pentru a-l scăpa pe acesta de închisoare.

Procurorii anticorupție arată că Mircea Băsescu este trimis în judecată pentru trafic de influență, în vreme ce Marian Căpățână este acuzat de complicitate la infracțiunea de trafic de influență. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Constanța, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asiguratorii dispuse în acest dosar.

Procurorii au precizat că „există probe și indicii temeinice din care rezultă suspiciunea rezonabilă” că Mircea Băsescu, în perioada februarie 2011 – februarie 2012, a primit suma de 250.000 de euro din totalul de 600.000 de euro de la un denunțător, prin intermediar. În schimbul celor 250.000 de euro, Mircea Băsescu a promis că va interveni pe lângă magistrații care se ocupă de cazul „tatălui denunțătorului”, adică Bercea Mondial, pentru „a obține o hotărâre favorabilă, fie condamnarea la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate”.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!