Mircea Lucescu, surprins de entuziasmul de la București

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 3 martie 2014

524 mircea lucescuMircea Lucescu este de părere că echipa naţională are şanse mari să se califice la Campionatul European din Franţa din 2016. Tehnicianul lui Şahtior Doneţk atrage atenţia jucătorilor români să nu uite că, după meciul de baraj cu Grecia, se vedeau deja calificaţi la Campionatul Mondial din Brazilia.

„Este o grupă abordabilă, dar la fel s-a spus şi despre meciul cu Grecia. Atunci aveam de partea noastră istoria, rezultatele, dar tot nu am reuşit să câştigăm. Acum, la turneul final, se califică 24 de echipe, sunt şanse excelente să reuşim să ieşim din grupe. Au început să apară jucători importanţi care joacă la cluburi importante din Europa. Se mişcă ceva şi la noi, cred că avem şanse mari să ne calificăm la următorul turneu final”, a concretizat Mircea Lucescu situația.

Deşi e convins că România se poate califica, Mircea Lucescu spune că nu înţelege entuziasmul pe care l-au afişat oamenii din fotbalul românesc. Entuziasm care, în anumite condiții, a luat chiar cote patologice. Mircea Lucescu a apreciat că jucătorii naţionalei vor trebui să se lupte pentru fiecare punct, dacă vor să meargă la Campionatul European din Franţa 2016. „M-a surprins excesul de entuziasm pe care l-au arătat oamenii din fotbalul românesc după tragerea la sorţi. Toate meciurile încep de la 0-0, va fi o bătălie cumplită pentru fiecare punct, va fi de nevoie de organizare bună şi un interes deosebit din partea jucătorilor care vor veni la naţională”, a mai spus tehnicianul lui Șahtior.

În urma tragerii la sorţi, România a fost repartizată în grupa preliminară F, alături de Grecia, Ungaria, Finlanda, Irlanda de Nord şi Feroe. La Euro 2016 se califică direct primele două clasate din cele nouă grupe şi cel mai bun loc 3.


Comentarii

Spune-ti si tu parerea!