Mircea Lucescu, victorios, dar dezamăgit

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 13 martie 2015

573 lucescuŞahtior Doneţk, echipa pregătită de Mircea Lucescu, a învins în deplasare, cu 2-0, pe Metalist Harkov, meciul contând pentru prima manşă a sferturilor de finală din Cupa Ucrainei. Golurile lui Șahtior au fost marcate de Kucher ‘4 şi Gladki ’54, iar returul va avea loc pe 8 aprilie.

Antrenorul român s-a arătat dezamăgit de situaţia fotbalului din Ucraina, spectatorii nemaifiind atraşi de astfel de partide.

„Meciul a fost la fel ca încăperea în care ne aflăm, care este goală. Din păcate, în fotbalul ucrainean lipseşte entuziasmul şi tribunele sunt pustii. Spectatorii contează foarte mult în fotbal. Fanii menţin atmosfera, pun presiune pe jucători. Fără fani şi fără această presiune e greu să ceri ceva de la jucători. Azi ne-am impus cu 2-0 și sunt bucuros, dar e greu să comentăm mai mult”, a spus Lucescu la conferinţa de presă de după meci.

Antrenorul român a găsit, ca întotdeauna, şi un vinovat pentru lipsa suporterilor din tribune:

„Campionatul se va întrerupe timp de trei săptămâni şi nu ştiu cui foloseşte această pauză. Dacă m-ar fi ascultat şi ar fi fost introdus sistemul cu play-off, totul ar fi arătat diferit. În Cupă se joacă în două manşe şi nu ştiu cui foloseşte acest lucru. Cei care se ocupă de organizare ar trebui să analizeze bine situaţia şi să nu repete aceleaşi greşeli în stagiunea viitoare. Toate stadioanele vor fi goale dacă se continuă în acest ritm şi vom ajunge să jucăm doar pentru cei care ne urmăresc la televizor”, a mai spus Mircea Lucescu.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!