Miriuță susține reducerea numărului de jucători străini

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 27 februarie 2015

571 miriuta

Vasile Miriuţă, fost tehnician al lui CFR Cluj şi actualul antrenor al lui Gyor, este de acord cu iniţiativa LPF de a reduce numărul de jucători străini din Liga I. El crede că, mai ales în ultimii ani, în România au fost transferați foarte mulţi jucători străini fără valoare.

„Îi numeri pe degete pe cei care au valoare. Şi la CFR am găsit mulţi jucători de afară, dar eu, la fiecare meci, am băgat cinci-șase români. Trebuie să le dăm o şansă jucătorilor din ţară, şi-aşa fotbalul românesc este la pământ”, a explicat Miriuţă motivația sa. Aceeași motivație pe care o are și la actuala sa echipă, Gyor: „Eu şi aici voi avea şapte unguri în echipă, pentru că, oricum, Federaţia maghiară vrea să introducă o regulă, din campionatul viitor, prin care să fie introduşi minim şase jucători autohtoni în primul unsprezece”, a spus el.

În această iarnă, Miriuţă a transferat la Gyor doi fotbalişti din Liga I, un român, Bucşă de la „U” Cluj, şi un camerunez, Priso de la Petrolul, însă a fost destul de aproape să-l aducă şi pe Deac: „A venit aici, la Gyor, ne-am înţeles, a fost de acord cu ce i-am oferit, am vorbit cu conducerea clubului, dar după ce s-a dus la Cluj să îşi ia bagajele, mi-a spus că nu mai vine. Nu am înţeles de ce”, a concluzionat el.

Miriuță va începe returul cu Gyor (locul 9) duminica viitoare, de 1 martie, pe propriul teren, partida fiind una extrem de grea, căci va juca în compania liderului Videoton.

Despre restanţele financiare pe care le are de luat de la CFR, Vasile Miriuţă a spus că se va înscrie la masa credală, dacă nu îşi va primi banii până pe 31 martie, aşa cum s-a înţeles cu şefii acestui club.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!