Mititelu nu se oprește

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 7 august 2014

546 adrian mititelu

Adrian Mititelu, patronul Universităţii Craiova, se consideră speriat de gândul că PSD va câştiga ultima funcţie majoră în stat, preşedinţia României. Acest lucru, crede el, va echivala cu dispariţia definitivă a celei mai puternice echipe din provincie în ultimele patru decenii.

Afaceristul afirmă că partidul de la guvernare a reuşit, prin presiunile exercitate la toate nivelurile, să blocheze orice sursă de finanţare pentru adevărata Universitatea Craiova. Scopul ar fi dispariția echipei şi înlocuirea, în inimile oltenilor, cu clona CSU Craiova, grupare înfiinţată anul trecut de pesedista Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei.

„80% dintre oamenii din oraş susţin Ştiinţa. Doar 15-20% sunt de acord cu proiectul Primăriei. Dezinformarea continuă. Ei au la meciuri foarte mulţi fani din meciul rural, aduşi de primarii PSD. Presiunile Olguţei au crescut. Vrea să preia din faima noastră”, spune el.

Echipa care a câştigat patru campionate, șase cupe ale României şi a ajuns în semifinalele Cupei UEFA în ediţia 1982/1983 se află într-o situaţie financiară dificilă, suporterii preferând un nou început, din Liga a 4-a.

„Nu ne putem înscrie în competiţie. Ni s-a impus un embargo total, juridic şi material”, se plânge Adrian Mititelu.

Pe parcursul ultimilor ani, Mititelu a pus prăbuşirea clubului pe care-l conduce pe seama comploturilor organizate de diverse persoane: Piţurcă şi Neţoiu, autorităţile locale, Rodion Cămătaru împreună cu un anume personaj pe nume Măgaru, Mircea Sandu în cârdăşie cu Dumitru Dragomir, și acum Olguţa Vasilescu alături de Victor Ponta.

Dincolo de problemele pe care le are în plan sportiv, Adrian Mititelu se teme de faptul că alegerile prezidenţiale din noiembrie ar putea reprezenta sfârşitul Ştiinţei: „Dacă Ponta câştigă alegerile prezidenţiale, Universitatea Craiova ar putea fi îngropată. Cu Ponta la putere, Olguţa Vasilescu va putea face abuzuri peste abuzuri. Dacă Ponta pierde, mai avem o şansă”, crede el.

Membru activ în Adunarea Generală a FRF din martie, în urma căreia Răzvan Burleanu a fost ales preşedinte al federaţiei în locul lui Mircea Sandu, Mititelu nu-l iartă pe noul şef al fotbalului românesc: „M-a păcălit ca un hoţ de buzunare. Mie mi-a spus că e omul lui Băsescu, altora le-a spus că e omul lui Ponta. Un necioplit fără margini, bolnav de putere, mai periculos decât Mircea Sandu! Am convins cel puţin 13-14 persoane sa voteze cu el, dar nu are cuvânt nici să treacă strada.”

Mititelu nu l-a iertat nici pe Gică Craioveanu, fostul jucător al Universităţii Craiova şi al naţionalei României, cel care s-a alăturat proiectului Primăriei la CSU, rivala Universităţii: „Gică Craioveanu? Un maimuţoi, caracter zero! L-au ademenit cu o gagică şi 2.000 de euro. Am tot respectul pentru fotbalistul Craioveanu, dar el trebuie să ştie că va rămâne în istoria Craiovei ca un trădător de doi lei”, și-a încheiat patronul Universității tirada.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!