Mitrea, închisoare cu executare

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 17 octombrie 2014

Deputatul PSD Miron Mitrea a fost condamnat, miercuri, la doi ani de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzat de fapte de corupție, în cazul unor lucrări la casa mamei sale. Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ) nu este definitivă, ci poate fi atacată. De asemenea, judecătorii l-au obligat pe fostul ministru al transporturilor la plata a 170.000 de euro, potrivit B1 TV. Miron Mitrea s-a apărat într-o intervenție telefonică la această televiziune, spunând că singura lui greșeală a fost că i-a propus Irinei Jianu, fost inspector de stat la Inspectoratul de Stat în Construcții (ISC), ca o anumită firmă să se ocupe de lucrările la casa mamei sale.

„N-am semnat nimic, dar eu am propus firma, a fost vina mea și îmi asum chestia asta. Părerea mea e că n-a fost niciun rău, dar părerea instanței a fost alta și trebuie să o respectăm. Asta e! Am făcut o greșeală și acum plătesc”, a declarat demnitarul.

Procurorii l-au acuzat pe Miron Mitrea de luare de mită și au cerut pedepse de închisoare cu executare pentru toți inculpații din dosar, în timp ce avocații acestora au pledat pentru achitare. Social-democratul a fost trimis în judecată de DNA în martie 2009, fiind acuzat de luare de mită. Mai exact, procurorii au susținut că, în schimbul numirii și menținerii Irinei Jianu în funcția de inspector șef adjunct al Inspectoratului de Stat în Construcții, aceasta ar fi plătit mai multe lucrări la casa mamei lui Mitrea.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!