Mitropolitul, în vizită la credincioşii din Marea Britanie

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 16 iunie 2013

Credincioşii creştini ortodocşi români din Marea Britanie s-au bucurat timp de cinci zile de vizita în UK a Înaltpreasfinţitului Părinte Iosif, Mitropolitul Europei Occidentale şi Meridionale. Acesta s-a întâlnit în perioada 5-10 iunie cu românii din Scoţia şi a participat la Congresul Asociaţiei Tinerilor din Mitropolia Ortodoxă Română a Europei Occidentale şi Meridionale (NEPSIS), desfăşurat la Birmingham.

Mitropolitul Iosif a avut în Scoţia o serie de întrevederi cu dr. Ion Jinga, ambasadorul României în Marea Britanie, dr. Mihai Delcea, consulul român din Edinburgh, autorităţi locale din Edinburgh şi Oban, precum şi cu preoţii slujitori din Scoţia. Acesta a vizitat terenul care a fost donat de către autorităţile din Edinburgh pentru construirea unei biserici ortodoxe române şi a unui centru cultural român. Apoi el s-a deplasat în Insula Mull, unde va fi înălţată Mănăstirea Sf. Cuthbert şi Ninian, prima mănăstire ortodoxă română din UK. Înaltpreasfinţitul Iosif a fost însoţit în periplul său de părintele protopop Petre-Silviu Pufulete de la Londra, de părintele Marcel Oprişan, preot paroh în Glasgow şi coordonator al proiectului de construcţie a bisericii din Edinburgh, precum şi de părintele protosinghel Serafim Aldea, responsabil cu proiectul de construcţie a mănăstirii din Insula Mull.

Programul vizitei mitropolitului Iosif în UK a continuat cu participarea acestuia la Congresul Nepsis, care a avut loc la Birmingham, 8-9 iunie.

Duminică, 9 iunie, Înaltpreasfinţitul Iosif a oficiat slujba Sfintei Liturghii în biserica parohiei din Birmingham.

Autor articol: Marcel Istrate

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!