Mitu, amendat de belgieni

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 5 februarie 2016

615 mituFostul fotbalist român Marius Mitu a dezvăluit pentru presă că a fost amendat cu 15.000 de euro de justiţia belgiană în dosarul de corupţie în care este inculpat.

Procesul a început în februarie 2014, iar Mitu (39 de ani) este una dintre cele 31 de persoane implicate. Fostul mijlocaş de la Steaua, Lierse şi Anderlecht a apărut în faţa judecătorilor în urmă cu aproape doi ani, însă de atunci nici Mitu, nici media din Belgia nu au mai oferit detalii despre caz.

Contactat de mass-media, Mitu a povestit detalii despre audierile din 2014: „Am stat două-trei săptămâni în Belgia pentru audieri. Când a început audierea persoanelor implicate, am fost scoşi toţi în faţa sălii şi atunci a început un spectacol neplăcut. Unii confirmau datele procurorilor, alţii infirmau că au jucat în meciurile indicate. Am fost băgaţi toţi în aceeaşi oală, iar lucrul ăsta nu m-a ajutat. Cred că au fost 20-25 de jucători la audieri”.

Procurorii belgieni au decis trimitea dosarului în judecată pentru fapte petrecute între 2004 şi 2006, la limita termenului de prescriere. Acuzaţiile sunt: corupţie, asociere în vederea comiterii de infracţiuni, spălare de bani şi şantaj. Potrivit datelor din dosar, cetăţeanul chinez Zheyun Ye a reuşit să trucheze cel puţin 12 partide din campionatul belgian, în care au fost implicate 14 cluburi. Inculpat de în dosar, Marius Mitu a fost concediat în 2006 de clubul Anderlecht, decizie pentru care fotbalistul a intentat o acţiune în instanţă, cerând daune de 1 milion de euro. Anderlecht, în schimb, pretinde daune morale de 25.000 de euro.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!