Mitu, victoria carierei

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 24 aprilie 2015

578 mituAndreea Mitu s-a depășit în partida cu numărul 1 canadian, Eugenie Bouchard, anulând o diferență de aproape 100 de locuri în ierarhia WTA, printr-un joc cu tupeu în care a arătat multe calități, peste poziția 104 pe care o ocupă în acest moment în clasament.

Alexandra Dulgheru a știut să gestioneze erorile comise de Bouchard, însă Mitu a luat meciul în mână și și-a dominat adversara. Românca de pe locul 104 WTA a avut 31 de lovituri câștigătoare, față de 12, câte a reușit Bouchard.

După ce a reușit să o învingă pe Bouchard, Andreea Mitu a izbucnit în plâns. Jucătoarea de 23 de ani a fost selecționată în echipa României după ce Simona Halep, locul 3 WTA, și Monica Niculescu, locul 61 WTA, au renunțat să mai participe. Cu toate acestea, Mitu nu ar fi jucat dacă Irina-Camelia Begu, locul 33 WTA, nu s-ar fi accidentat în meciul de sâmbătă, cu Francoise Abanda.

„Mi-am spus să fiu pozitivă, să-mi fac jocul, să joc fiecare punct, să privesc către echipa mea pentru susținere. Să evoluezi pentru țara ta este ceva special, nu poți compara cu o victorie în circuit”, a declarat Mitu după cel mai important succes al carierei.

Simona Halep, absentă la acest meci, le-a felicitat pe colegele sale și se pare că la următoarele partide va fi prezentă în echipa României, pentru a o ajuta în grupa mondială a FED Cup. Simona a preferat turneul de la Stuttgart, pentru care deja semnase, din care a fost eliminată la dublu, dar în care continuă la simplu, acolo unde este favorita numărul 2 a turneului. România are șansa ca în acest an să urce și mai sus în ierarhia mondială, iar dacă Simona Halep se va alătura la fiecare meci echipei de FED Cup, atunci surprizele ar putea fi chiar mari și extrem de plăcute.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!