Mituri ale infertilităţii bărbaţilor

Articol publicat in sectiunea Sănătate pe data 9 ianuarie 2015

baby+dad_1Se spune că infertilitatea este doar o problemă a femeilor, că abstinenţa sexuală sporeşte fertilitatea masculină sau că administrarea testosteronului îi face pe bărbaţi mai fertili. Acestea sunt doar câteva dintre miturile care roiesc în jurul infertilităţii la bărbaţi, iar aplicarea unora dintre ele afectează şansele de concepţie, în loc să le sporească.

Infertilitatea este o problemă exclusiv feminină

Dacă aveai impresia că, bărbat fiind, eşti mai protejat de efectele infertilităţii, te înşeli.
Se pare că femeile şi bărbaţii sunt aproape chit la capitolul probleme de fertilitate. Potrivit specialiştilor, în 40% dintre cazurile de infertilitate în cuplu, cauza este identificată la partea bărbătească.

Testosteronul sporeşte fertilitatea

Există o concepţie greşită potrivit căreia administrarea de testosteron, pe cale orală sau injectabilă, ar spori fertilitatea bărbaţilor.
Dimpotrivă, susţin specialiştii, care avertizează asupra faptului că administrarea îndelungată a acestui hormon afectează cantitatea de spermă ejaculată şi, implicit, fertilitatea.

Abstinenţa sexuală temporară favorizează fertilitatea

Mulţi bărbaţi merg pe ideea că dacă au contact sexual cu partenera după o perioadă de abstinenţă sexuală, sperma lor este mai bună şi cresc astfel şansele de a concepe.
Ideea că spermatozoizii vor fi mai mulţi, mai rapizi şi mai ţintiţi spre fertilizarea ovulului partenerei este total greşită, efectul fiind de fapt opus celui vizat.
Abstinenţa sexuală afectează calitatea spermei, iar medicii sfătuiesc bărbaţii să aibă contacte sexuale regulate, chiar zilnice, dacă vor să-şi crească şansele de concepţie.

Autor articol: Diana Roman

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!