Moldovan a intuit înfrângerea

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 24 iunie 2016

634 moldovanViorel Moldovan, unul dintre antrenorii secunzi ai naţionalei României, a declarat cu o zi înaintea meciului cu Albania, decisiv pentru calificarea în optimile de finală ale Euro 2016, că este important pentru jucători să se recupereze din toate punctele de vedere.

România a reuşit doar un egal în meciul cu Elveţia, al doilea din grupa A a Campionatului European, scor 1-1, iar elevii lui Anghel Iordănescu au întâmpinat probleme fizice pe finalul partidei. Pintilii şi Raţ au ieşit de pe teren înainte de finalul jocului, cu probleme medicale.

„După fiecare joc, e destul de dificil să ne odihnim, încărcătura este foarte mare. După meciuri, de obicei, refaci filmul jocului şi îţi pui fel de fel de întrebări. Important este să ne recuperăm noi, din punct de vedere fizic şi psihic, după consumul de energie din meciul cu Elveţia, şi să recuperăm jucătorii cu probleme medicale. Am încredere că putem strânge rândurile, să câştigăm cu Albania şi să ne calificăm în optimi. Din păcate am fost nevoiţi să facem trei modificări din cauza accidentărilor, ne propusesem altceva, iar lucrurile nu au ieşit aşa cum ne doream. Nu am avut alte soluţii. Sper ca accidentările să nu fie grave şi să putem recupera jucătorii până la ora meciului cu Albania. Era normal să facem anumite modificări pentru că în jocul contra Franţei băieţii au consumat foarte multă energie. Cu Elveţia am încercat să aducem puţin prospeţime în jocul echipei”, a spus Moldovan pentru media.

Fost antrenor al Rapidului, Moldovan va prelua după terminarea campionatului European formaţia franceză Auxerre. Înaintea meciului direct, acesta i-a lăudat pe elevii italianului Giovanni De Biasi, dar spera ca efortul depus în meciul cu Franţa, când au pierdut pe final, să-i afecteze în jocul de duminică. Moldovan susţine că este o caracteristcă a noastră, a românilor, să suferim până în ultima clipă.

„Albania e o echipă foarte bună, agresivă, stă bine în teren. A fost aproape de un rezultat pozitiv contra Franţei, dar au cedat pe final. Sper să-i afecteze asta şi să fie în avantajul nostru. Şi dacă reuşeau să scoată un egal, obiectivul nostru era acelaşi, să câştigăm contra Albaniei. Este o caracteristică a noastră, a românilor, să suferim până în ultima clipă și asta ne poate face probleme. Este un joc pe care, clar, trebuie să-l câştigăm pentru a avea posibilitatea de a trece mai departe”, a conchis Viorel Moldovan.

Rezultatul îl știm deja, Albania a învins România cu 1-0.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!