Moldovan va antrena Auxerre

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 3 iunie 2016

Viorel Moldovan, antrenorul secund al naţionalei României, a semnat un contract pe două sezoane cu formaţia de ligă secundă din Franţa, Auxerre, care a încheiat campionatul pe locul 8 şi l-a demis pe tehnicianul Jean Luc Vanuchi.

Echipa franceză Auxerre a anunţat pe site-ul oficial venirea lui Viorel Moldovan. „Îi urăm bun venit noului antrenor”, au notat francezii la finalul unei prezentări detaliate a carierei românului.

Viorel Moldovan va rămâne în Franţa chiar şi după ce România îşi va încheia campania la Campionatul European. Tehnicianul în vârstă de 43 de ani a semnat cu fosta campioană a Franţei, Auxerre, un contract valabil pe două sezoane. Auxerre a terminat pe locul opt în clasamentul ligii secunde din Franţa, iar Jean-Luc Vannuchi a fost demis.

Potrivit postului de radio France Blue, preşedintele Guy Cotret a spus că Viorel Moldovan este cea mai bună alegere pentru clubul francez. Viorel Moldovan a evoluat în Hexagon la Nantes, echipă alături de care a câştigat titlul în 2001.

„Am căutat un antrenor compatibil cu AJ Auxerre. Moldovan a fost dornic să semneze cu noi, nu e o alegere întâmplătoare. A văzut meciurile noastre, cunoaşte clubul, de asemenea e interesat de promovarea tinerilor”, a declarat Cotret pentru France Blue.

Ca jucător, Viorel Moldovan are în palmares Cupa României (2006) cu Rapid Bucureşti, titlul de campion al Elveţiei (1998) cu Grasshoppers Zurich, campion al Franţei (2001) cu FC Nantes. A debutat în Divizia A la data 21 octombrie 1990 în meciul Petrolul Ploieşti – Gloria Bistriţa 1-0. Pentru selecţionata României a adunat 70 de prezenţe, marcând 25 de goluri. A evoluat la patru competiţii majore, Campionatele Mondiale din 1994 şi 1998, precum şi Campionatele Europene din 1996 şi 2000.

Viorel Moldovan şi-a început cariera de antrenor la FC Vaslui, echipă pe care a pregătit-o pentru 19 meciuri din sezonul 2008-2009. În stagiunea 2009-2010 a antrenat echipa FC Braşov. În septembrie 2010 a fost instalat pe banca tehnică a echipei Sportul Studenţesc, pe care a condus-o puţin timp. După 3 ani, liber de contract, în septembrie 2013, Moldovan a preluat Rapid, echipă la care şi-a încheiat cariera, retrogradată în divizia secundă prin decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Laussane, având ca obiectiv promovarea.

După numai un sezon, Viorel Moldovan a reuşit să îndeplinească obiectivul echipei, acela de a promova în prima ligă. Rapid a promovat pe plan sportiv, însă în primă fază nu a avut drept de joc în liga 1, apoi a câştigat procesul cu Federaţia Română de Fotbal, pentru acordarea licenţei.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!