Moldoveanul „periculos” care a ajuns în finala „Britain’s Got Talent”

Articol publicat in sectiunea Diaspora, Imigranţi în UK pe data 28 mai 2016

uk-alex-magala-finalist-britanicii-au-talent

Alexandr Magala, un tânăr de 26 de ani originar din Republica Moldova, este considerat unul dintre favoriţii la câștigarea concursului „Britain’s Got Talent”, după ce a uimit publicul la diferite show-uri de talent din Rusia, Ucraina, SUA, Franţa şi Mexic. Doar că show-ul său este prea periculos şi în Marea Britanie nu poate fi transmis la televiziune în direct!

Din cauza numărului extrem de periculos pe care l-a realizat în cadrul semifinalelor, transmise în mod normal live, prestaţia sa a fost înregistrată, întrucât organizatorilor le-a fost teamă de o tragedie în direct. Numărul basarabeanului constă în înghiţit de săbii şi acrobaţia la stâlp.

Potrivit presei britanice, chiar dacă Alex Magala i-a asigurat că poate să evolueze și live fără nici o problemă, acest lucru nu a fost acceptat de către postul de televiziune care transmite acest show în Marea Britanie.

Chiar și așa, concurentul moldovean s-a calificat în finală, iar în timpul prestației sale pe ecran a apărut avertismentul „Nu încercați asta acasă”.

Alexandr Magala a impresionat şi a şocat totodată juriul şi spectatorii show-ului „Britain’s Got Talent“ încă din prima etapă a emisiunii, realizând „cel mai periculos număr din istoria emisiunii“, după cum a fost catalogat de presa străină.

 

Basarabeanul Magala cucereşte lumea

Alexandr Magala nu este străin emisiunilor de talente, fiind marele câştigător al emisiunii „Russia’s Got Talent“. De asemenea, tânărul a ajuns în finala „Italia’s Got Talent“, în semifinalele „America’s Got Talent“ şi „Ukraine’s Got Talent“ şi a participat la aceleaşi formate din Franţa şi Spania.

Născut în iunie 1989, în oraşul Orhei din Moldova, Alex provine dintr-o familie modestă, nefiind foarte apropiat de părinţii lui, care nu l-au susţinut. A fost un elev mediocru, motiv pentru care colegii îi spuneau că va fi un ratat, ceea ce l-a ambiţionat să le demonstreze tuturor contrariul, potrivit prezentării de pe site-ul personal.

În anul 2005, după ce a absolvit liceul, s-a mutat în Chişinău pentru a-şi continua studiile. Odată cu ruptura de familie, Alex s-a simţit liber şi a început să se preocupe mai mult de hobby-urile sale. Astfel, s-a îndreptat către breakdance şi şi-a făcut un ţel din a face performanţă.

Şansa i-a surâs lui Alexandr în 2011, când a ieşit câştigător la loteria vizelor pentru SUA, astfel că a renunţat la studii, la familie şi prieteni şi s-a mutat. Chiar dacă nu cunoştea pe nimeni şi nici nu ştia limba engleză, Alex a riscat, iar „visul american“ l-a condus la Hollywood.

—————————————

„Primii mei bani după ce am început să înghit săbii au fost 4,50 de dolari, pe care i-am primit pe Hollywood Boulevard.”

Alexandr Magala

—————————————

Curiozitatea de a-şi descoperi limitele fizice l-a făcut să abordeze sporturi extreme. A deprins înghiţitul săbiilor în o sută de zile, însă a gustat mult din propriul sânge, rănindu-se în repetate rânduri, iar uneori fiind în imposibilitatea de a se hrăni vreme de mai multe zile. În momentul în care înghite o sabie, vârful este la o distanţă de doar un centimetru de inima sa, după cum a explicat chiar el.

La începutul anului 2013, Alexandr s-a înscris la „America’s Got Talent”, începând seria apariţiilor sale în concursurile de talente TV din mai multe ţări. A impresionat la fiecare apariţie, smulgând întotdeauna un binemeritat „DA” de la fiecare membru al juriului.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!