Moment de reculegere la BRD Trophy

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 29 aprilie 2016

627 nastaseFernando Verdasco, numărul 86 mondial, l-a învins luni pe francezul Lucas Pouille, scor 6-3, 6-2, în finala turneului BRD Năstase-Ţiriac Trophy de la Bucureşti, aflat la ultima ediţie, urmând ca din 2017 să se dispute în Spania, la Marbella, conform spuselor proprietarului, Ion Ţiriac.

Meciul, programat iniţial duminică, a fost amânat din cauza ploii. Fernando Verdasco a servit impecabil, nu şi-a cedat serviciul în nici un moment, reuşind trei break-uri în momente foarte importante: 3-1 în primul set, respectiv 1-0 şi 4-1 în manşa secundă. Statistica aşilor a fost egală, câte patru pentru fiecare jucător, în timp ce raportul dublelor greşeli l-a avantaj pe spaniol, 0-2.

Fernando Verdasco a avut nevoie de 1 oră şi 15 minute, pentru a-şi asigura un cec în valoare de 82.000 de euro şi 250 de puncte ATP. A fost al șaptelea trofeu al carierei pentru colegul lui Nadal din Cupa Davis, ibericul câştigând ultimul titlu în urmă cu 2 ani, la Houston.

Verdasco este ultimul campion al probei de simplu la Năstase-Ţiriac Trophy, turneu dotat cu 520.000 de euro. Competiţia va fi mutată la Marbella (Spania) în 2017 din cauza lipsei unei arene moderne la Bucureşti, astfel că organizatorii au fost extrem de dezamăgiţi la final.

După ceremonia de premiere s-a ţinut un moment de reculegere, anunţat de Ilie Năstase la microfon: „Am vorbit cu domnul Ţiriac acum câteva minute şi m-a rugat să ţinem un moment de reculegere pentru turneul BRD Năstase Ţiriac Trophy, care a murit prematur”, a spus fostul lider mondial.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!