Monica Macovei demisionează din PDL

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 4 septembrie 2014

Monica Macovei a anunțat, marți, că va demisiona din PDL, fiind nemulțumită că partidul nu are propriul candidat la alegerile prezidențiale. Macovei, care vrea să intre independent în cursa pentru Cotroceni, a declarat că membrii PDL ar fi trebuit să aibă dreptul să candideze la președinție. Europarlamentarul l-a criticat pe candidatul Alianței Creștin Liberale (ACL) la alegerile prezidențiale, liberalul Klaus Iohannis, despre care a spus că „nu reprezintă dreapta”.

„Eu nu cred că Iohannis reprezintă dreapta, nu a demonstrat că apără statul de drept și luptă împotriva corupției. Deciziile PDL au indus confuzii în rândul membrilor și simpatizanților, nu am înțeles de ce nu poate avea propriul candidat la prezidențiale. Mulți membri și simpatizanți ai PDL mi-au pus această întrebare: «De ce nu putem avea un candidat la președinție?»”, a precizat Macovei.

Ea a adăugat că nu se va înscrie în alt partid, ci va candida în continuare ca independent pentru scaunul prezidențial. „Românii merită un președinte independent. Un președinte trebuie să își dea demisia din fruntea partidului, acum oamenii au deja un candidat independent. Un președinte al lor, nu al unui partid, le garantează drepturile, le garantează că rămân în democrație. Atunci când partidele care au interese proprii fură din banii noștri, românii au garanția că președintele spune: Stop, asta nu se poate!”, a declarat Macovei.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!