Morți în Marea Adriatică

Articol publicat in sectiunea Diaspora în lume pe data 10 aprilie 2015

Un român a murit, iar alți doi au fost dați dispăruți, dar sunt cel mai probabil morți la rândul lor, după scufundarea unui pescador, la 2 aprilie, în Marea Adriatică, în largul coastelor Italiei, a informat ziarul La Repubblica, preluat de Mediafax.

Pescadorul italian Sparviero – cu lungimea de 16 metri și gabaritul de 16 tone – s-a scufundat la două mile marine (patru kilometri) în largul portului Civitanova Marche, în partea de centru-est a Italiei.

Doi marinari – un român și un italian – au fost găsiți morți în urma naufragiului. Este vorba de românul Viorel George T., în vârstă de 19 ani, și de un italian în vârstă de 25 de ani.

Alți doi marinari români – Costel M., în vârstă de 35 de ani, și Vasile S. (39 de ani) – sunt dispăruți în urma accidentului. Aceștia sunt considerați, de asemenea, morți. Doi marinari italieni au fost salvați.

Potrivit concluziilor preliminare ale anchetei, nava s-a scufundat probabil din cauza poziționării inadecvate a încărcăturii, pe fondul unei mări agitate.

Cei trei români care se aflau la bordul pescadorului scufundat în Marea Adriatică munceau, cel mai probabil, ilegal, a afirmat amiralul Francesco Saverio Ferrara, comandantul Căpităniei Portului Ancona și directorul pentru operațiuni maritime al regiunii italiene Marche.

„Este vorba de o tragedie atât de gravă cum nu am mai văzut în cariera mea”, a declarat amiralul Ferrara, citat de publicația Corriere Adriatico, potrivit Mediafax.

„Dar această tragedie se putea evita”, a adăugat amiralul italian, sugerând că cei trei marinari români aflați la bordul pescadorului Sparviero probabil lucrau ilegal.

Ministerul de Externe român a confirmat, la solicitarea Mediafax, decesul unui român și dispariția altor doi cetățeni români, aflați la bordul pescadorului care s-a scufundat în largul Mării Adriatice.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!