Morți într-un accident în Germania

Articol publicat in sectiunea Diaspora în lume pe data 17 august 2015

accident_germania_1

Doi români, inclusiv o adolescentă în vârstă de 15 ani, au murit, iar alți cinci au fost grav răniți la 7 august după ce un microbuz a intrat în coliziune cu un camion, pe o autostradă din sud-estul Germaniei, informează presa germană, citată de Mediafax.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a confirmat informația și a precizat că ține legătura cu autoritățile germane și cu spitalele unde sunt internați răniții.

„Potrivit primelor informații obținute, în urma impactului, au decedat două persoane, inclusiv șoferul, iar ceilalți cinci pasageri se află spitalizați în stare gravă, în trei spitale din regiune”, a precizat MAE într-un comunicat de presă.

Consulatul General al României la Munchen a întreprins, în regim de urgență, demersurile legale pe lângă autoritățile competente în vederea obținerii unor informații suplimentare privind circumstanțele producerii accidentului.

De asemenea, oficiul consular român este în legătură permanentă cu autoritățile germane și cu spitalele unde se află internați cetățenii români, în vederea obținerii unor informații detaliate privind starea de sănătate a acestora și este pregătit să acorde asistență consulară de specialitate, în limita competențelor legale, a mai precizat MAE, potrivit Mediafax.

Potrivit site-ului Idowa.de, accidentul a avut loc în dimineața zilei de 7 august pe autostrada A3, în zona Metten, în apropierea orășelului Deggendorf, în sud-estul Germaniei.

Pe un segment în care viteza maximă era limitată la 80 de km/h din cauza unor lucrări, șoferul unui microbuz în care erau români a lovit din spate un autocamion cu remorcă staționat. Vehiculul pentru lucrări de întreținere era staționat legal în afara zonei de rulare, pe o bandă temporar închisă circulației.

Șoferul microbuzului, un român în vârstă de 35 de ani, și o adolescentă de 15 ani, tot româncă, au murit în accident. Alte cinci persoane din microbuz – patru femei și un bărbat – au fost rănite grav în accident.

„Răniții sunt în stare critică, dar nu există risc vital”, a declarat un purtător de cuvânt al Poliției germane.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!